Uitgever Boekblad failliet verklaard

Doorstart wordt onderzocht

01-03-2018Uitgever Boekblad failliet verklaardDe uitgever van Boekblad, Pubmedia, is failliet verklaard. De curator bekijkt of er een doorstart mogelijk is. Ondertussen blijft redactie Boekblad gewoon aan het werk.

Het nieuws werd eergisteren al gebracht door de website Tzum en gisteren bevestigde Boekblad zelf ook het bericht. Hoofdredacteur Lucie Vermij kon verder weinig tot geen informatie geven en verwees ons door naar de eigenaren van Pubmedia, die telefonisch niet bereikbaar waren. Pubmedia is niet alleen uitgever van Boekblad maar ook van Mediafacts, een titel die eind 2017 een zachte dood lijkt te zijn gestorven: hoofdredacteur Wim Danhof is inmiddels als zelfstandige aan de slag gegaan en rondom de titel gebeurt niet veel meer.

Reden voor faillissement is volgens Tzum vooral gelegen in de sterk afgenomen advertentie-inkomsten, maar dat wordt dus niet bevestigd.

Download artikel
Reageren


Producten
inct.easyread: Tijdschriftmarketing
inct.easyread: Tijdschriftmarketing
Prijs: € 4,99
Hoe bereik je de lezer met je tijdschrift? En hoe bind je hem of haar? Zijn er naast losse verkoop, abonnementen en advertenties nog meer inkomstenbronnen? Femke Leemeijer van Kantoor Fifty Four geeft antwoord op deze vragen, én meer.
direct bestellen


inct.easyread: Sociale media voor uitgevers
inct.easyread: Sociale media voor uitgevers
Prijs: € 7,99
Welke sociale media zijn er, wat is hun nut voor uitgevers en hoe werk je ermee? Sociale media zijn overal. Voor sommige mensen zijn ze zelfs de belangrijkste of enige toegangspoort naar het internet. Je kunt de sociale media op verschillende manieren...
direct bestellen


inct.easyread: Hoe ontwikkel je een bladformule?
inct.easyread: Hoe ontwikkel je een bladformule?
Prijs: € 3,99
In een bladformule worden de basiskenmerken van een magazine beschreven. Wat wil een tijdschrift overbrengen en hoe gebeurt dat? Met die vaste formule proberen tijdschriften hun specifieke doelgroep aan te spreken. In deze inct.easyread wordt besproken...
direct bestellen