Uitgeverij Gopher krijgt nieuwe eigenaar

Wedding Nederland neemt 'self-publisher' over

02-03-2018PublieksmediaUitgeverij Gopher krijgt nieuwe eigenaarUitgeverij Gopher te Amsterdam wordt voortgezet door Wedding Nederland te Harderwijk om verdere uitbouw van haar marktpositie te realiseren.

Uitgeverij Gopher, marktleider op het gebied van 'author initiated publishing', heeft aansluiting gevonden bij Wedding Nederland. Met ingang van 1 maart 2018 bundelen partijen in Harderwijk hun uitgeefactiviteiten. Wedding Nederland − initiatiefnemer van Heel Nederland Leest en uitgeverij Apples & Oranges − wil door het samengaan met Uitgeverij Gopher auteurs een optimale propositie bieden om succesvol uit te geven. Daarbij blijft Uitgeverij Gopher actief als zelfstandig opererende unit.

"We zien dat de behoefte aan kwaliteit bij de ondersteuning van uitgeefprojecten groeit. Dat is voor ons de reden om Uitgeverij Gopher in onze organisatie te integreren. We zullen dit jaar gaan investeren in moderne marketingmiddelen en het redactieteam uitbreiden. Gecombineerd met onze ruime ervaring in de productie en distributie van boeken garandeert dit een verdere groei van de activiteiten van Gopher en Mijn Eigen Boek", aldus eigenaren Carin Wormsbecher en Ric Hofmans.
Wedding Nederland schakelt daarvoor volledig over op on-demand digitale productie van boeken in ieder formaat en in elke uitvoering. "Uniek in Nederland is dat hiermee de hele keten van editorial services tot afgewerkt boek onder een dak plaatsvindt", aldus Hofmans.

Uitgeverij Gopher brak 20 jaar geleden de gesloten markt van uitgeverijen open voor nieuw schrijftalent. "De aansluiting bij Wedding waarborgt verdere vernieuwing. We zijn erg verheugd dat deze stap is gezet. Zo kunnen we onze marktpositie verder uitbouwen", verklaart uitgever Bianca Daniels. "We gaan de nieuwe combinatie met Wedding Nederland en het 20-jarig bestaan binnenkort met een feestelijke happening vieren." Daniels blijft verbonden aan de nieuwe combinatie.

Download artikel
Reageren


Producten
inct.easyread: Uitgeven in eigen beheer
inct.easyread: Uitgeven in eigen beheer
Prijs: € 4,99
Uitgevers kunnen zo maar een prachtboek over het hoofd zien. En een auteur die zelf uitgeeft houdt meer over. Selfpublishing is populair, maar succesvol uitgeven is niet eenvoudig. Om een (e-)boek uit te geven heb je inderdaad niet meer per se een...
direct bestellen


inct.easyread: Dossier e-books publiceren
inct.easyread: Dossier e-books publiceren
Prijs: € 7,99
Digitaal lezen wint nog steeds aan populariteit. Daarom is het logisch om een boek (ook) digitaal uit te geven. Bij het maken publiceren en verkopen van een digitale publicatie moeten veel keuzes gemaakt worden. Wij zetten de zaken op een rij.  
direct bestellen


inct.easyread: Sociale media voor uitgevers
inct.easyread: Sociale media voor uitgevers
Prijs: € 7,99
Welke sociale media zijn er, wat is hun nut voor uitgevers en hoe werk je ermee? Sociale media zijn overal. Voor sommige mensen zijn ze zelfs de belangrijkste of enige toegangspoort naar het internet. Je kunt de sociale media op verschillende manieren...
direct bestellen