Uitgeverij Chaos brengt eerste titel uit

Nieuwe uitgeverij is platform voor 'gemarginaliseerde stemmen'

07-03-2018PublieksmediaUitgeverij Chaos brengt eerste titel uitUitgeverij Chaos, een 'kersverse feministische intersectionele uitgeverij met de missie om Nederlandse feministen een stem te geven' brengt 8 maart (internationale vrouwendag) haar eerste boek uit: Een kamer voor jezelf van Virginia Woolf.

De nieuwe uitgeverij omschrijft zichzelf als volgt: "Bij Uitgeverij Chaos kijken wij met een kritisch oog naar de Nederlandse samenleving en naar onszelf. Ons doel is de literaire wereld tot een betere reflectie van de echte wereld te maken.
Wij zijn een jonge intersectionele feministische uitgeverij. Dit houdt in dat wij als vrouwen ruimte maken voor het geluid van literaire stemmen die nog vaak ongehoord worden. Wij steunen onderdrukte, gemarginaliseerde, queer, boze, trotse, uitgeputte en liefhebbende stemmen. Deze talenten, die niet altijd in het Nederlandse boekenvak worden erkend op een manier die zij verdienen, willen wij een veilig podium geven."
Het betekent niet dat er geen boeken van 'gewone hetero's ' uitgegeven kunnen worden, maar het grootste doel van de uitgeverij is een platform bieden aan gemarginaliseerde stemmen, dus het werk moet daar wel binnen passen.

Behalve Een kamer voor jezelf komen er dit jaar nog twee verhalenbundels. Ook de eerste publicatie van volgend jaar staat al gepland: op Internationale Vrouwendag 2019 zal How It Feels to Be Colored Me van Zora Neale Hurston uitkomen, dat net als het boek van Virginia Woolf gepubliceerd werd in de jaren 20 van de vorige eeuw.

Chaos is opgericht door Sayonara Stutgard (ook boekverkoper en dichter) , Thalia Ostendorf (die zich ook als schrijfster manifesteert) en Yaël van der Wouden.

Onlangs maakt ook Amazone Publishing  bekend een uitgeverij te gaan beginnen om een zelfde stem (om precies te zijn, de LHTB groep) een plek te geven

Download artikel
Reageren


Producten
inct.easyread: Uitgeven in eigen beheer
inct.easyread: Uitgeven in eigen beheer
Prijs: € 4,99
Uitgevers kunnen zo maar een prachtboek over het hoofd zien. En een auteur die zelf uitgeeft houdt meer over. Selfpublishing is populair, maar succesvol uitgeven is niet eenvoudig. Om een (e-)boek uit te geven heb je inderdaad niet meer per se een...
direct bestellen


inct.easyread: Dossier e-books publiceren
inct.easyread: Dossier e-books publiceren
Prijs: € 7,99
Digitaal lezen wint nog steeds aan populariteit. Daarom is het logisch om een boek (ook) digitaal uit te geven. Bij het maken publiceren en verkopen van een digitale publicatie moeten veel keuzes gemaakt worden. Wij zetten de zaken op een rij.  
direct bestellen


inct.easyread: Hoe ontwikkel je een bladformule?
inct.easyread: Hoe ontwikkel je een bladformule?
Prijs: € 3,99
In een bladformule worden de basiskenmerken van een magazine beschreven. Wat wil een tijdschrift overbrengen en hoe gebeurt dat? Met die vaste formule proberen tijdschriften hun specifieke doelgroep aan te spreken. In deze inct.easyread wordt besproken...
direct bestellen