Vlaamse omroep stimuleert lezen

Inspiratie opdoen en ervaringen delen

19-03-2018PublieksmediaVlaamse omroep stimuleert lezenDe Vlaamse openbare omroep VRT lanceert een community rond leesplezier en tien boekentrofeeën in tien categorieën. Met LangZullenWeLezen wil de VRT goesting geven om te lezen. Daarvoor komt er een gloednieuw online platform met medewerking van Boek.be en Meta4Books.

Langzullenwelezen.be (vanaf 30 april) wordt een forum waar lezers inspiratie vinden en zelf hun leeservaringen en favoriete boeken kunnen delen, samen met tien bekende leesambassadeurs.

Daarnaast zijn er de LangZullenWeLezen-trofeeën. Dat zijn breed gedragen publieksprijzen voor Nederlandstalige boeken in verschillende categorieën, tien in het totaal. Ze worden uitgereikt aan de vooravond van de Boekenbeurs en door het publiek gekozen uit een longlist.

LangZullenWeLezen en de LangZullenWeLezen-trofeeën zijn de nieuwe namen voor de eerder aangekondigde De Hugo’s.

LangZullenWeLezen is een initiatief van de VRT in samenwerking met Humo, Metro, boek.be en Fintro.

Download artikel
Reageren


Producten
inct.easyread: Sociale media voor uitgevers
inct.easyread: Sociale media voor uitgevers
Prijs: € 7,99
Welke sociale media zijn er, wat is hun nut voor uitgevers en hoe werk je ermee? Sociale media zijn overal. Voor sommige mensen zijn ze zelfs de belangrijkste of enige toegangspoort naar het internet. Je kunt de sociale media op verschillende manieren...
direct bestellen


inct.easyread: Hoe ontwikkel je een bladformule?
inct.easyread: Hoe ontwikkel je een bladformule?
Prijs: € 3,99
In een bladformule worden de basiskenmerken van een magazine beschreven. Wat wil een tijdschrift overbrengen en hoe gebeurt dat? Met die vaste formule proberen tijdschriften hun specifieke doelgroep aan te spreken. In deze inct.easyread wordt besproken...
direct bestellen


inct.easyread: Tijdschriftmarketing
inct.easyread: Tijdschriftmarketing
Prijs: € 4,99
Hoe bereik je de lezer met je tijdschrift? En hoe bind je hem of haar? Zijn er naast losse verkoop, abonnementen en advertenties nog meer inkomstenbronnen? Femke Leemeijer van Kantoor Fifty Four geeft antwoord op deze vragen, én meer.
direct bestellen