Groeiend aantal lezers in China dankzij de smartphone

Betaalde online content is een grote groeimarkt

Auteur: Michiel HatenboerPublieksmedia
voeg toe aan mijn kennisbank
Groeiend aantal lezers in China dankzij de smartphone

Wie denkt dat het toenemende gebruik van de telefoon de doodsteek betekent voor het lezen kan interessante lessen leren uit de ontwikkelingen van de afgelopen jaren in China. Het lezen zit daar namelijk in de lift door een forse toename van het lezen op de smartphone.
 
Waar e-books in westerse landen nergens meer dan een kwart van de afzet op de boekenmarkt hebben veroverd, was dat in China volgens de Chinese Academy of Press and Publications in 2016 al boven de veertig procent. Ook vorig jaar werden er naar verhouding weer meer digitale boeken verkocht. Die e-books zijn erg goedkoop en ze worden voor het overgrote deel gelezen op de mobiele telefoon. Maar het digitale lezen op de smartphone maakt in China vooral zo'n grote opmars door de enorme populariteit van series met fictionele content, de leesvariant van binge watching.
 


Deze informatie is exclusief voor leden

Onbeperkt toegang 

Je kunt alle artikelen van inct onbeperkt lezen en downloaden als pdf.
Aanmelden

Login

Je bent al lid en kunt alle artikelen van inct onbeperkt lezen en downloaden als pdf.
Login
Producten
inct.easyread: Sociale media voor uitgevers
inct.easyread: Sociale media voor uitgevers
Prijs: € 7,99
Welke sociale media zijn er, wat is hun nut voor uitgevers en hoe werk je ermee? Sociale media zijn overal. Voor sommige mensen zijn ze zelfs de belangrijkste of enige toegangspoort naar het internet. Je kunt de sociale media op verschillende manieren...
direct bestellen


inct.easyread: Hoe ontwikkel je een bladformule?
inct.easyread: Hoe ontwikkel je een bladformule?
Prijs: € 3,99
In een bladformule worden de basiskenmerken van een magazine beschreven. Wat wil een tijdschrift overbrengen en hoe gebeurt dat? Met die vaste formule proberen tijdschriften hun specifieke doelgroep aan te spreken. In deze inct.easyread wordt besproken...
direct bestellen


inct.easyread: Tijdschriftmarketing
inct.easyread: Tijdschriftmarketing
Prijs: € 4,99
Hoe bereik je de lezer met je tijdschrift? En hoe bind je hem of haar? Zijn er naast losse verkoop, abonnementen en advertenties nog meer inkomstenbronnen? Femke Leemeijer van Kantoor Fifty Four geeft antwoord op deze vragen, én meer.
direct bestellen