BookSpot neemt Chicklit over

Eerste overname om ambitie vorm te geven

04-04-2018PublieksmediaBookSpot neemt Chicklit overBookSpot heeft de lezerscommunity voor vrouwen Chicklit overgenomen van EEN Media. Het is een eerste stap in de strategie van het voormalige ECI om het lezen te stimuleren.

Chicklit is een ontmoetingsplek voor vrouwelijke boekliefhebbers tussen de 14 en 55 jaar. Van de boeken die de lezers zullen aanspreken worden onafhankelijke recensies geplaatst door het recensententeam van Chicklit maar ook worden er member-recensies en beoordelingen geplaatst. Verder is leesstimulatie een groot onderdeel van Chicklit, onder meer door boekenartikelen, boekentips en de Young Adult Top 6 te plaatsen.

Chicklit trekt per maand ruim 137.000 unieke bezoekers, en zorgt elke dag voor nieuwe content die onder andere bestaat uit recensies, artikelen, nieuws, trailers, interviews en winacties.

Andrea Koolen, hoofdredactrice Chicklit: "ik ben zeer enthousiast over deze overname van Chicklit. Bookspot geeft ons de mogelijkheid om te groeien als onafhankelijke website en lezerscommunity en zal ons vele kansen geven om de Chicklit lezers nog meer mooie content te kunnen aanbieden. Ik voorzie een prachtige groei en ik kijk ernaar uit om zoveel mogelijk lezers te stimuleren om een goed boek op te pakken."

De overname van Chicklit is de eerste in een door BookSpot (onderdeel van Novamedia) geplande reeks van samenwerkingen, deelnames en/of overnames van branche gerelateerde organisaties.
Het faciliteren van een platform waar volop over boeken en lezen gepraat kan worden door lezers, past in de wens van BookSpot om het lezen van boeken te stimuleren. Uitgangspunt van BookSpot is dat plezier in lezen leidt tot méér lezen. Online communities zijn bij uitstek plekken waar de liefde voor boeken en lezen uitgedragen en beleefd wordt.

Georgios Petropoulos, directeur EEN Media: "Met de overname door BookSpot komt Chicklit in goede handen komt, bij een bedrijf dat het blijvend stimuleren van het lezen van boeken door jong en oud hoog in het vaandel heeft staan. We zijn dan ook verheugd in BookSpot de perfect passende partij te hebben gevonden om Chicklit.nl nog verder uit te bouwen, en wensen alle betrokkenen heel veel succes, en leesplezier."
Voor de huidige bezoekers van Chicklit.nl verandert er niets: het platform blijft bestaan in zijn huidige vorm, blijft onafhankelijk en handhaaft de naam Chicklit.

Deze informatie is exclusief voor leden

Onbeperkt toegang 

Je kunt alle artikelen van inct onbeperkt lezen en downloaden als pdf.
Aanmelden

Login

Je bent al lid en kunt alle artikelen van inct onbeperkt lezen en downloaden als pdf.
Login
Reageren


Producten
inct.easyread: Uitgeven in eigen beheer
inct.easyread: Uitgeven in eigen beheer
Prijs: € 4,99
Uitgevers kunnen zo maar een prachtboek over het hoofd zien. En een auteur die zelf uitgeeft houdt meer over. Selfpublishing is populair, maar succesvol uitgeven is niet eenvoudig. Om een (e-)boek uit te geven heb je inderdaad niet meer per se een...
direct bestellen


inct.easyread: Dossier e-books publiceren
inct.easyread: Dossier e-books publiceren
Prijs: € 7,99
Digitaal lezen wint nog steeds aan populariteit. Daarom is het logisch om een boek (ook) digitaal uit te geven. Bij het maken publiceren en verkopen van een digitale publicatie moeten veel keuzes gemaakt worden. Wij zetten de zaken op een rij.  
direct bestellen


inct.easyread: Sociale media voor uitgevers
inct.easyread: Sociale media voor uitgevers
Prijs: € 7,99
Welke sociale media zijn er, wat is hun nut voor uitgevers en hoe werk je ermee? Sociale media zijn overal. Voor sommige mensen zijn ze zelfs de belangrijkste of enige toegangspoort naar het internet. Je kunt de sociale media op verschillende manieren...
direct bestellen