De boekhandelaar die overstapt naar uitgeverij

Hubert van Belois maakt overstap naar Business Contact

18-04-2018PublieksmediaDe boekhandelaar die overstapt naar uitgeverijHubert van Belois, boekverkoper in Rotterdam bij Maximus Hillegersberg, maakt na 30 jaar boekverkopen de opmerkelijke overstap naar de uitgeverij. Hij gaat aan de slag bij Business Contact, onderdeel van Atlas Contact.

Op Facebook schrijft Van Belois: Ik heb besloten een nieuwe stap in mijn carrière te zetten. Na 30 jaar in en voor boekhandels gewerkt te hebben, maak ik de overstap naar de uitgeverij. Op deze manier wil ik een nieuw netwerk aanboren met hopelijk voldoende mogelijkheden om de komende 15 jaar (of langer) zinnig en bevredigend werk te hebben. 
Natuurlijk weet ik heel goed wat ik ga missen. Sinds mijn overname van Boekhandel Molenaar in 2007 is er heel veel gebeurd. Velen van u hebben de goede en slechte tijden van behoorlijk dichtbij meegemaakt. Steun in moeilijke tijden kwam vaak uit onverwachte hoeken en heeft ook vrienden voor het leven opgeleverd. Deze steun van zovelen betekent dat dit geen werkplek is waar ik makkelijk afscheid van neem. 
Tegelijkertijd heb ik natuurlijk zin in deze nieuwe baan. Ik neem alles wat ik in Hillegersberg geleerd heb mee en zal vele momenten voor altijd blijven koesteren.Ongetwijfeld zal ik de komende weken nog genoeg tijd hebben mooie gesprekken te voeren. Mijn laatste werkdag is vrijdag 11 mei.


Over zijn opmerkelijke stap gaat inct hem binnenkort interviewen. In het gesprek zal Van Belois terugkijken op zijn tijd als boekverkoper. op de stand van zaken in de boekhandel en vanzelfsprekend zijn opmerkelijk stap nader toelichten en vooruitkijken naar zijn nieuwe werkomgeving

Download artikel
Reageren


Producten
inct.easyread: Uitgeven in eigen beheer
inct.easyread: Uitgeven in eigen beheer
Prijs: € 4,99
Uitgevers kunnen zo maar een prachtboek over het hoofd zien. En een auteur die zelf uitgeeft houdt meer over. Selfpublishing is populair, maar succesvol uitgeven is niet eenvoudig. Om een (e-)boek uit te geven heb je inderdaad niet meer per se een...
direct bestellen


inct.easyread: Dossier e-books publiceren
inct.easyread: Dossier e-books publiceren
Prijs: € 7,99
Digitaal lezen wint nog steeds aan populariteit. Daarom is het logisch om een boek (ook) digitaal uit te geven. Bij het maken publiceren en verkopen van een digitale publicatie moeten veel keuzes gemaakt worden. Wij zetten de zaken op een rij.  
direct bestellen


inct.easyread: Sociale media voor uitgevers
inct.easyread: Sociale media voor uitgevers
Prijs: € 7,99
Welke sociale media zijn er, wat is hun nut voor uitgevers en hoe werk je ermee? Sociale media zijn overal. Voor sommige mensen zijn ze zelfs de belangrijkste of enige toegangspoort naar het internet. Je kunt de sociale media op verschillende manieren...
direct bestellen