Persgroep en EndemolShine gaan samenwerken op videogebied

Videocontent wordt steeds belangrijker

23-04-2018NieuwsmediaPersgroep en EndemolShine gaan samenwerken op videogebiedDe Persgroep Nederland en EndemolShine Nederland gaan een langdurige samenwerking aan rondom hun wederzijdse online videostrategie. Beide bedrijven slaan de handen ineen en gaan naast nieuwe formats ook meer dan 3.000 uur aan bestaande videocontent via de verschillende Persgroep-platformen delen. De focus in de samenwerking komt te liggen op de domeinen reizen, eten & koken, comedy en entertainment.

De Persgroep gaat de bezoekers van nieuwssites bekende succestitels van EndemolShine aanbieden, daarnaast verzorgen de bedrijven de productie en distributie van innovatieve premium formats en worden voor adverteerders tailor-made programma’s ontwikkeld, die tevens on demand worden uitgezonden via de platformen van De Persgroep. Op dit moment is de eerste productie, die is voortgevloeid uit deze samenwerking, al in ontwikkeling.

Erik Roddenhof, CEO van De Persgroep Nederland: "Videocontent wordt steeds belangrijker. Om succesvol te kunnen concurreren met andere platformen is deze samenwerking met EndemolShine Nederland zeker belangrijk. Zij hebben veel expertise op het gebied van videocontent, wij veel op videodistributie. Een fraaie combinatie dus. Ook vanuit adverteerders krijgen we steeds meer vraag naar premium branded content, hierbij is samen vaak optrekken ook effectief."

Boudewijn Beusmans, co-CEO van EndemolShine Nederland over het partnership: "Wij zijn heel blij met deze samenwerking. Het partnership met De Persgroep Nederland past uitstekend bij onze strategie om gezamenlijk met partners nieuwe premium content te ontwikkelen voor online platformen en tegelijkertijd kunnen wij uit ons omvangrijke archief een breed en divers aanbod van bestaande titels aanleveren."

Download artikel
Reageren


Producten
inct.easyread: Sociale media voor uitgevers
inct.easyread: Sociale media voor uitgevers
Prijs: € 7,99
Welke sociale media zijn er, wat is hun nut voor uitgevers en hoe werk je ermee? Sociale media zijn overal. Voor sommige mensen zijn ze zelfs de belangrijkste of enige toegangspoort naar het internet. Je kunt de sociale media op verschillende manieren...
direct bestellen


inct.easyread: Hoe ontwikkel je een bladformule?
inct.easyread: Hoe ontwikkel je een bladformule?
Prijs: € 3,99
In een bladformule worden de basiskenmerken van een magazine beschreven. Wat wil een tijdschrift overbrengen en hoe gebeurt dat? Met die vaste formule proberen tijdschriften hun specifieke doelgroep aan te spreken. In deze inct.easyread wordt besproken...
direct bestellen


inct.easyread: Dossier e-books publiceren
inct.easyread: Dossier e-books publiceren
Prijs: € 7,99
Digitaal lezen wint nog steeds aan populariteit. Daarom is het logisch om een boek (ook) digitaal uit te geven. Bij het maken publiceren en verkopen van een digitale publicatie moeten veel keuzes gemaakt worden. Wij zetten de zaken op een rij.  
direct bestellen