Vlaams platform voor boeken lezen gaat live

10 bekende tv-persoonlijkheden gaan boekenkar trekken

01-05-2018Vlaams platform voor boeken lezen gaat liveHet aangekondigde Vlaamse leesplatform langzullenwelezen.be is nu officieel in de lucht. Met dit platform wil de VRT iedereen aansporen om mee,  of weer, te gaan lezen.

Tien bekende VRT-leesambassadeurs trekken de boekenkar. Ze zijn op de website, in allerlei VRT-programma's en op hun blogs en vlogs te volgen.
De ambassadeurs zijn Kamal Kharmach (Eén), Sofie Lemaire (Canvas), Leonard Muylle (Ketnet), Friedl’ Lesage (Radio 1), Cathérine Vandoorne (Radio 2), Sieglinde Michiel (Klara), Tom De Cock (MNM), Stijn Van de Voorde (Studio Brussel), Annelies Van Herck (VRT NWS) en Michel Wuyts (Sporza).

De bezoekers van het platform kunnen zich laten inspireren door de boekenkast van andere lezers, er zelf ook een openen en hun mening delen en scores geven. 
En daar blijft het niet bij. Jaarlijks zullen aan de vooravond van de Boekenbeurs de LangZullenWeLezen-trofeeën uitgereikt worden: tien Nederlandstalige boeken die het voorbije jaar uitkwamen. Tien categorieën passeren daarbij de revue.

Een jury van boekenexperts stelt de longlist samen, de LangZullenWeLezen-community zelf bepaalt daarna welke boeken de trofeeën in de wacht slepen. 
LangZullenWeLezen is een initiatief van de VRT in samenwerking met Humo, Metro, boek.be en Fintro

Download artikel
Reageren


Producten
inct.easyread: Uitgeven in eigen beheer
inct.easyread: Uitgeven in eigen beheer
Prijs: € 4,99
Uitgevers kunnen zo maar een prachtboek over het hoofd zien. En een auteur die zelf uitgeeft houdt meer over. Selfpublishing is populair, maar succesvol uitgeven is niet eenvoudig. Om een (e-)boek uit te geven heb je inderdaad niet meer per se een...
direct bestellen


inct.easyread: Dossier e-books publiceren
inct.easyread: Dossier e-books publiceren
Prijs: € 7,99
Digitaal lezen wint nog steeds aan populariteit. Daarom is het logisch om een boek (ook) digitaal uit te geven. Bij het maken publiceren en verkopen van een digitale publicatie moeten veel keuzes gemaakt worden. Wij zetten de zaken op een rij.  
direct bestellen


inct.easyread: Sociale media voor uitgevers
inct.easyread: Sociale media voor uitgevers
Prijs: € 7,99
Welke sociale media zijn er, wat is hun nut voor uitgevers en hoe werk je ermee? Sociale media zijn overal. Voor sommige mensen zijn ze zelfs de belangrijkste of enige toegangspoort naar het internet. Je kunt de sociale media op verschillende manieren...
direct bestellen