iBooks wordt Apple Books

Nieuwe e-booksoftware in iOS 12

13-06-2018PublieksmediaiBooks wordt Apple BooksBinnenkort verschijnt de nieuwste versie van Apple’s mobiele besturingssysteem iOS 12 (voor alle telefoons en tablets die overweg kunnen met iOS 11). Tot de vele veranderingen en verbeteringen die het nieuwe systeem biedt hoort ook een totaal vernieuwde e-book-app.
 
Aan de leesomgeving zelf verandert niet heel veel, aan de vormgeving en de indeling van app zelf wel. De vindbaarheid van boeken (zowel e-books als luisterboeken) komt centraal te staan. Zodra de gebruiker de app opent ziet die rondom het boek dat hij of zij aan het lezen is een gepersonaliseerd aanbod van mogelijk interessante titels, een aantal top 5’s per genre en speciale aanbiedingen.

In de sectie ‘Reading now’ worden de boeken getoond die onlangs geopend zijn, naast aanbevelingen van vrienden en kennissen. Er zijn verschillende manieren (tabbladen) om je boekencollectie te ordenen, bijvoorbeeld de boeken die je nog wilt lezen of die je al uit hebt. De collectie kan op verschillende manier geordend, getoond en doorzocht worden.

De luisterboeken worden verzameld op een eigen tabblad, maar daaronder is de navigatie vergelijkbaar met die van e-books. De suggesties van mogelijke interessante titels is anders dan die voor e-books. Deels omdat het aanbod verschilt, deels omdat ook favoriete vertellers in de keuze worden meegewogen.
 
Niet alleen de indeling, ook de vormgeving is op de schop gegaan. De metafoor van het doorzichtige boekenplankje is losgelaten – de covers worden (groot) tegen een witte achtergrond getoond, naast de titel en de auteursnaam. De koppen krijgen nu standaard een schreefletter, de broodtekst blijft schreefloos.
 

Download artikel
Reageren


Producten
inct.easyread: Sociale media voor uitgevers
inct.easyread: Sociale media voor uitgevers
Prijs: € 7,99
Welke sociale media zijn er, wat is hun nut voor uitgevers en hoe werk je ermee? Sociale media zijn overal. Voor sommige mensen zijn ze zelfs de belangrijkste of enige toegangspoort naar het internet. Je kunt de sociale media op verschillende manieren...
direct bestellen


inct.easyread: Hoe ontwikkel je een bladformule?
inct.easyread: Hoe ontwikkel je een bladformule?
Prijs: € 3,99
In een bladformule worden de basiskenmerken van een magazine beschreven. Wat wil een tijdschrift overbrengen en hoe gebeurt dat? Met die vaste formule proberen tijdschriften hun specifieke doelgroep aan te spreken. In deze inct.easyread wordt besproken...
direct bestellen


inct.easyread: Tijdschriftmarketing
inct.easyread: Tijdschriftmarketing
Prijs: € 4,99
Hoe bereik je de lezer met je tijdschrift? En hoe bind je hem of haar? Zijn er naast losse verkoop, abonnementen en advertenties nog meer inkomstenbronnen? Femke Leemeijer van Kantoor Fifty Four geeft antwoord op deze vragen, én meer.
direct bestellen