Audax verkoopt Belgische tijdschriftentak aan Persgroep

Persgroep en Medialaan vanaf 2019 nieuw mediabedrijf

02-07-2018PublieksmediaAudax verkoopt Belgische tijdschriftentak aan PersgroepHet Nederlandse mediabedrijf Audax heeft met de Persgroep Publishing en MEDIALAAN, die vanaf 2019 een nieuw mediabedrijf zullen vormen, een overeenkomst bereikt over het overnemen van de Belgische Uitgeverij Cascade.

Deze verkoop past in de strategie van Audax om zich meer te focussen en zich beter in stelling te brengen voor een duurzame toekomst. Imapress, de  distributiemaatschappij van Audax, blijft de distributie doen van de titels van Uitgeverij Cascade in België.

Cascade geeft een aantal tijdschriften uit, zoals het weekblad Primo, het maandblad EOS, het wielermagazine Bahamontes, het magazine Motoren & Toerisme en het meidenblad For Girls Only. De uitgeverij telt 26 medewerkers die mee overgaan.
Hubert de Leeuw, CEO van Audax, hierover: "De veranderende tijden en kansen in de markt maakt dat wij nu heel gericht keuzes maken. Gelukkig heeft Audax een excellente relatie met De Persgroep die al vele jaren teruggaat. Het is mijn overtuiging dat het de juiste thuis is voor de tijdschriften van Cascade. Ik ben de medewerkers dankbaar voor de jarenlange prettige samenwerking en wens hen het allerbeste toe voor de toekomst."

Download artikel
Reageren


Producten
inct.easyread: Tijdschriftmarketing
inct.easyread: Tijdschriftmarketing
Prijs: € 4,99
Hoe bereik je de lezer met je tijdschrift? En hoe bind je hem of haar? Zijn er naast losse verkoop, abonnementen en advertenties nog meer inkomstenbronnen? Femke Leemeijer van Kantoor Fifty Four geeft antwoord op deze vragen, én meer.
direct bestellen


inct.easyread: Sociale media voor uitgevers
inct.easyread: Sociale media voor uitgevers
Prijs: € 7,99
Welke sociale media zijn er, wat is hun nut voor uitgevers en hoe werk je ermee? Sociale media zijn overal. Voor sommige mensen zijn ze zelfs de belangrijkste of enige toegangspoort naar het internet. Je kunt de sociale media op verschillende manieren...
direct bestellen


inct.easyread: Hoe ontwikkel je een bladformule?
inct.easyread: Hoe ontwikkel je een bladformule?
Prijs: € 3,99
In een bladformule worden de basiskenmerken van een magazine beschreven. Wat wil een tijdschrift overbrengen en hoe gebeurt dat? Met die vaste formule proberen tijdschriften hun specifieke doelgroep aan te spreken. In deze inct.easyread wordt besproken...
direct bestellen