Wat is Visual Literacy?

Video over de werking van beeldtaal

Auteur: Valentina Ortega Fernandez en Kelly Brito
voeg toe aan mijn kennisbank
Wat is Visual Literacy?Visuele communicatie neemt een steeds belangrijke plaats in het communicatie-aanbod in. De manier waarop (bewegend) beeld in de hersenen wordt verwerkt verschilt van de manier waarop tekstuele informatie wordt verwerkt. Om visuele communicatie succesvol in te zetten, moet je weten hoe het werkt. Om beeldinformatie te kunnen consumeren ook.

In deze video (10:56 min.) leggen Valentina Ortega Fernandez en Kelly Brito, derdejaars studenten aan de opleiding communicatie van InHolland Rotterdam, uit wat Visual Literacy is: "Visuele geletterdheid is geen vaardigheid, maar een vorm van kritisch denken."


Download artikel
Producten
inct.easyread: Sociale media voor uitgevers
inct.easyread: Sociale media voor uitgevers
Prijs: € 7,99
Welke sociale media zijn er, wat is hun nut voor uitgevers en hoe werk je ermee? Sociale media zijn overal. Voor sommige mensen zijn ze zelfs de belangrijkste of enige toegangspoort naar het internet. Je kunt de sociale media op verschillende manieren...
direct bestellen


inct.easyread: Hoe ontwikkel je een bladformule?
inct.easyread: Hoe ontwikkel je een bladformule?
Prijs: € 3,99
In een bladformule worden de basiskenmerken van een magazine beschreven. Wat wil een tijdschrift overbrengen en hoe gebeurt dat? Met die vaste formule proberen tijdschriften hun specifieke doelgroep aan te spreken. In deze inct.easyread wordt besproken...
direct bestellen


inct.easyread: Tijdschriftmarketing
inct.easyread: Tijdschriftmarketing
Prijs: € 4,99
Hoe bereik je de lezer met je tijdschrift? En hoe bind je hem of haar? Zijn er naast losse verkoop, abonnementen en advertenties nog meer inkomstenbronnen? Femke Leemeijer van Kantoor Fifty Four geeft antwoord op deze vragen, én meer.
direct bestellen