Time Magazine komt in handen van millionair

Eigenaar Salesforce koopt titel voor 190 miljoen dollar

17-09-2018Time Magazine komt in handen van millionairTime Magazine, een toch wel vooraanstaande titel, komt in handen van een IT-millionair: Marc Benioff van Salesforce wordt samen met zijn vrouw eigenaar. Koopsom: 190 miljoen dollar.

Benioff is niet de eerste millionair die een media titel koopt. Jeff Bezos van Amazon kocht The Washington Post en de weduwe van Steve Jobs kochct bijvoorbeeld The Atlantic Magazine. Time Magazine komt nu dus in handen van Benioff. De titel, die welllicht tot de bekendste ter wereld behoort, heeft het moeilijk en kan een flinke injectie dus wel gebruiken. Time Magazine stond al een tijdje in de etalage, maar omdat de titel het steeds moeilijker kreeg waren kopers niet makkelijk te vinden. 

Benioff heeft aangegeven er niet ingestapt te zijn voor winst en een snelle return on investment. Hij wil juist de titel helpen om de digitale transitie te maken maar zal zich verder verre houden van enige inmenging in de redactionele besluiten. 

De vorige eigenaar, Meredith Corporation, was slechts een klein jaar eigenaar van Time. Het kocht de titel vorig jaar november onder meer met de financiele hulp van de Koch-broers, die vooral bekend staan om het inzetten van hun vermogen om hun conservatieve opvattingen te realiseren.

Download artikel
Reageren


Producten
inct.easyread: Tijdschriftmarketing
inct.easyread: Tijdschriftmarketing
Prijs: € 4,99
Hoe bereik je de lezer met je tijdschrift? En hoe bind je hem of haar? Zijn er naast losse verkoop, abonnementen en advertenties nog meer inkomstenbronnen? Femke Leemeijer van Kantoor Fifty Four geeft antwoord op deze vragen, én meer.
direct bestellen


inct.easyread: Sociale media voor uitgevers
inct.easyread: Sociale media voor uitgevers
Prijs: € 7,99
Welke sociale media zijn er, wat is hun nut voor uitgevers en hoe werk je ermee? Sociale media zijn overal. Voor sommige mensen zijn ze zelfs de belangrijkste of enige toegangspoort naar het internet. Je kunt de sociale media op verschillende manieren...
direct bestellen


inct.easyread: Hoe ontwikkel je een bladformule?
inct.easyread: Hoe ontwikkel je een bladformule?
Prijs: € 3,99
In een bladformule worden de basiskenmerken van een magazine beschreven. Wat wil een tijdschrift overbrengen en hoe gebeurt dat? Met die vaste formule proberen tijdschriften hun specifieke doelgroep aan te spreken. In deze inct.easyread wordt besproken...
direct bestellen