Uitgeverij zet Whatsapp om snel nieuws te delen

'Vergeet Facebook, Instagram en YouTube'

17-09-2018VakmediaUitgeverij zet Whatsapp om snel nieuws te delen

Tens Media gaat voor haar nieuwsplatform over media, Spreekbuis,  als eerste Nederlandse uitgeverij vol inzetten op WhatsApp als communicatiemiddel.


WhatsApp zal worden ingezet voor breaking news, nieuwsbrieven, podcasts, chatapp, ‘tiplijn’ helpdesk en interactive radio. Er is geen andere Nederlands nieuwsplatform dat WhatsApp op deze wijze gaat inzetten. Lezers kunnen zich via SPRKBS.nl inschrijven om op de hoogte te blijven.

Richard Otto (Uitgever Spreekbuis.nl): "Naast de website Spreekbuis.nl gebruiken we reeds diverse apps, Facebook, Twitter, podcasts en een online radio stream om onze doelgroep te bedienen. WhatsApp is met ruim 11,5 miljoen Nederlandse gebruikers het meest gebruikte social platform. Het grote gebruik, maar ook de snelheid en de innovatieve mogelijkheden van WhatsApp waren voor ons een belangrijke reden om SPRKBS.nl te lanceren."
Otto deed in het verleden op gebied van messaging en push-messsages veel ervaring op voor zijn werk bij mobile marketingbureau’s HotSMS, Blyk en Mobtzu.

Spreekbuis.nl werkt met het nieuwe SPRKBS.nl samen met social entertainer Patrick Kicken. Naast radio en podcasting is Kicken al vroegtijdig gestart met het experimenteren met de mogelijkheden van Whatsapp.
Patrick Kicken: "Vergeet Facebook, vergeet YouTube, vergeet Instagram: Whatsapp is de plek waar het zich allemaal afspeelt. Content gaat razendsnel rond, gebruikers reageren supersnel en de jeugd doet werkelijk alles op Whatsapp; van daten tot handelen, van lachen tot leren. Het is ook dé plek om virals vroegtijdig op te sporen en zelf te lanceren. Via SPRKBS.nl gaan we live streamen, informeren en amuseren. Mensen willen zelf bepalen wat ze ontvangen en dat niet meer door een algoritme laten bepalen".

Download artikel
Reageren


Producten
inct.easyread: Sociale media voor uitgevers
inct.easyread: Sociale media voor uitgevers
Prijs: € 7,99
Welke sociale media zijn er, wat is hun nut voor uitgevers en hoe werk je ermee? Sociale media zijn overal. Voor sommige mensen zijn ze zelfs de belangrijkste of enige toegangspoort naar het internet. Je kunt de sociale media op verschillende manieren...
direct bestellen


inct.easyread: Uitgeven in eigen beheer
inct.easyread: Uitgeven in eigen beheer
Prijs: € 4,99
Uitgevers kunnen zo maar een prachtboek over het hoofd zien. En een auteur die zelf uitgeeft houdt meer over. Selfpublishing is populair, maar succesvol uitgeven is niet eenvoudig. Om een (e-)boek uit te geven heb je inderdaad niet meer per se een...
direct bestellen


inct.easyread: Hoe ontwikkel je een bladformule?
inct.easyread: Hoe ontwikkel je een bladformule?
Prijs: € 3,99
In een bladformule worden de basiskenmerken van een magazine beschreven. Wat wil een tijdschrift overbrengen en hoe gebeurt dat? Met die vaste formule proberen tijdschriften hun specifieke doelgroep aan te spreken. In deze inct.easyread wordt besproken...
direct bestellen