Freelance journalisten zijn nu écht hun eigen baas

Reporters Online: uitgever ten dienste van de journalist

Auteur: Sonja AlferinkNieuwsmedia | Publieksmedia | Vakmedia
voeg toe aan mijn kennisbank
Freelance journalisten zijn nu écht hun eigen baas

Freelancers in de journalistiek zijn voor de verkoop van hun werk kwetsbaar afhankelijk van hun opdrachtgevers. Publiceren tegen eenzijdige leveringsvoorwaarden en studententarieven: zelfs ervaren schrijvers komen soms nauwelijks rond. Reporters Online draait de rollen om. Op dit online platform zijn freelance journalisten écht hun eigen baas.
 
In een vorig leven was Jan-Jaap Heij hoofdredacteur en chef redactie bij gerenomeerde titels als De Pers, Intermediair, HP/De Tijd en Vrij Nederland. In 2013 gooide Heij het roer om: hij richtte zijn eigen online platform op als doorstart van De Pers. Met Reporters Online verkent hij nieuwe journalistieke wegen. Niet hijzelf of grote investeerders hebben het op zijn platform voor het zeggen of gaan met de meeste winst strijken: dat doen de journalisten. Op Reporters Online (her)publiceren freelancers zélf hun stukken en verspreiden die over een zo’n groot mogelijk publiek. Hoe groter de opbrengst, hoe groter de winst voor de journalist.


Deze informatie is exclusief voor leden

Onbeperkt toegang 

Je kunt alle artikelen van inct onbeperkt lezen en downloaden als pdf.
Aanmelden

Login

Je bent al lid en kunt alle artikelen van inct onbeperkt lezen en downloaden als pdf.
Login
Producten
inct.easyread: Sociale media voor uitgevers
inct.easyread: Sociale media voor uitgevers
Prijs: € 7,99
Welke sociale media zijn er, wat is hun nut voor uitgevers en hoe werk je ermee? Sociale media zijn overal. Voor sommige mensen zijn ze zelfs de belangrijkste of enige toegangspoort naar het internet. Je kunt de sociale media op verschillende manieren...
direct bestellen


inct.easyread: Hoe ontwikkel je een bladformule?
inct.easyread: Hoe ontwikkel je een bladformule?
Prijs: € 3,99
In een bladformule worden de basiskenmerken van een magazine beschreven. Wat wil een tijdschrift overbrengen en hoe gebeurt dat? Met die vaste formule proberen tijdschriften hun specifieke doelgroep aan te spreken. In deze inct.easyread wordt besproken...
direct bestellen


inct.easyread: Tijdschriftmarketing
inct.easyread: Tijdschriftmarketing
Prijs: € 4,99
Hoe bereik je de lezer met je tijdschrift? En hoe bind je hem of haar? Zijn er naast losse verkoop, abonnementen en advertenties nog meer inkomstenbronnen? Femke Leemeijer van Kantoor Fifty Four geeft antwoord op deze vragen, én meer.
direct bestellen