Beeld en Geluid archiveert interactieve verhalen

Samenwerking met de Hogeschool Utrecht

30-10-2018PublieksmediaBeeld en Geluid archiveert interactieve verhalenHet Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid in Hilversum gaat samen met Hogeschool Utrecht interactieve, multimediale verhalen archiveren. Het doel is om deze verhalen te behouden voor de toekomst, maar ook om ze openbaar te maken voor onderzoek.
 
De verhalen die gearchiveerd zullen worden zijn inzendingen voor de VVOJ-, NVOJ- en NL-awards vanaf 2014. Het zijn bijzondere verhalen waarin veel geëxperimenteerd wordt met nieuwe vertelvormen. Dankzij de archivering bij Beeld en Geluid hebben onderzoekers voortaan makkelijk toegang tot dit materiaal. De archivering zal worden uitgevoetd door student-assistenten, met behulp van een speciaal ontwikkelde tool.
 
Meer bij SvdJ.
 

Download artikel
Reageren


Producten
inct.easyread: Sociale media voor uitgevers
inct.easyread: Sociale media voor uitgevers
Prijs: € 7,99
Welke sociale media zijn er, wat is hun nut voor uitgevers en hoe werk je ermee? Sociale media zijn overal. Voor sommige mensen zijn ze zelfs de belangrijkste of enige toegangspoort naar het internet. Je kunt de sociale media op verschillende manieren...
direct bestellen


inct.easyread: Hoe ontwikkel je een bladformule?
inct.easyread: Hoe ontwikkel je een bladformule?
Prijs: € 3,99
In een bladformule worden de basiskenmerken van een magazine beschreven. Wat wil een tijdschrift overbrengen en hoe gebeurt dat? Met die vaste formule proberen tijdschriften hun specifieke doelgroep aan te spreken. In deze inct.easyread wordt besproken...
direct bestellen


inct.easyread: Tijdschriftmarketing
inct.easyread: Tijdschriftmarketing
Prijs: € 4,99
Hoe bereik je de lezer met je tijdschrift? En hoe bind je hem of haar? Zijn er naast losse verkoop, abonnementen en advertenties nog meer inkomstenbronnen? Femke Leemeijer van Kantoor Fifty Four geeft antwoord op deze vragen, én meer.
direct bestellen