Bianca Daniels treedt terug als uitgever Gopher

Martijn Adelmund wordt opvolger

31-10-2018PublieksmediaBianca Daniels treedt terug als uitgever GopherOp 31 december 2018 treedt Bianca Daniels terug als uitgever van Gopher. Onder haar leiding is Uitgeverij Gopher uitgegroeid tot marktleider in het segment author initiated publishing. Een uniek concept, waarbij schrijftalent niet afhankelijk is van traditionele uitgevers om een mooi boek te laten verschijnen. 

In de afgelopen twaalf jaar zijn er ontelbare manuscripten langs haar kritisch oog gegaan. Meer dan 500 auteurs zijn door haar redactioneel begeleid, wat heeft geresulteerd in unieke verhalen die het fonds inhoud geven.
Begin dit jaar heeft Wedding Nederland besloten Uitgeverij Gopher over te nemen en verder uit te bouwen. Inmiddels heeft Bianca Daniels haar overdracht vrijwel afgerond.

"Het waren bewogen jaren vol uitdagingen voor het team. Ik had die niet willen missen. Schrijftalenten heb ik altijd aangespoord en omarmd. Veel dank ben ik verschuldigd aan alle auteurs die hun vertrouwen hebben gegeven en met wie ik tijdens de lange weg naar een goed manuscript veelal een persoonlijke en bijzondere band heb opgebouwd. Ik ga nu zelf een volgend hoofdstuk schrijven en ben verheugd dat er een nieuwe uitgever is aangetrokken."

Martijn Adelmund zal Bianca Daniels opvolgen. Adelmund was voorheen onder meer redacteur bij Meulenhoff Boekerij, A.W. Bruna Uitgevers en Uitgeverij Het Spectrum.

Download artikel

1 Reactie op Bianca Daniels treedt terug als uitgever Gopher

Hans Offringa
op 01-11-2018 om 15:12

Leuk om te lezen. Ooit richtte ik Gopher in 1995 op, samen met Joost ten Zijthoff, om het in 2001 van de hand te doen aan een grotere branchegenoot. Daarna ontwikkelde ik in de VS een soortgelijk model met het in Charleston gevestigde Booksurge, dat we in 2005 verkochten aan Amazon. Saillant detail: eind 90er jaren benaderde ik diverse uitgevers, waaronder Meulenhoff en Spectrum. Die waren not interested en not amused, beschouwden Gopher als een bedreiging en een compromittering van de kwaliteit. Awel, om een oude klassieker van stal te halen: Het kan verkeren. Leuk dat mijn geesteskind het nog steeds zo goed doet in het segment dat Joost en ik ooit uit de grond getrokken hebben. Uitgever bij ons van het eerste uur, Jitske Kingma, heeft al weer jaren haar eigen 'author iniated' uitgeverij, elikser.nl. En Amazon? die heeft het PPOD- volledig geïntegreerd in haar business, wereldwijd. Ik wens de nieuwe eigenaar van Gopher alle succes om verder te bouwen op een idee dat bijna 25 jaar gestalte kreeg in het hoge noorden van Nederland.


Reageren


Producten
inct.easyread: Uitgeven in eigen beheer
inct.easyread: Uitgeven in eigen beheer
Prijs: € 4,99
Uitgevers kunnen zo maar een prachtboek over het hoofd zien. En een auteur die zelf uitgeeft houdt meer over. Selfpublishing is populair, maar succesvol uitgeven is niet eenvoudig. Om een (e-)boek uit te geven heb je inderdaad niet meer per se een...
direct bestellen


inct.easyread: Dossier e-books publiceren
inct.easyread: Dossier e-books publiceren
Prijs: € 7,99
Digitaal lezen wint nog steeds aan populariteit. Daarom is het logisch om een boek (ook) digitaal uit te geven. Bij het maken publiceren en verkopen van een digitale publicatie moeten veel keuzes gemaakt worden. Wij zetten de zaken op een rij.  
direct bestellen


inct.easyread: Hoe ontwikkel je een bladformule?
inct.easyread: Hoe ontwikkel je een bladformule?
Prijs: € 3,99
In een bladformule worden de basiskenmerken van een magazine beschreven. Wat wil een tijdschrift overbrengen en hoe gebeurt dat? Met die vaste formule proberen tijdschriften hun specifieke doelgroep aan te spreken. In deze inct.easyread wordt besproken...
direct bestellen