EU maakt mogelijkheid btw-verlaging e-publicaties officieel

Vanaf 4 december treedt nieuwe richtlijn in werking

16-11-2018Educatieve media | Nieuwsmedia | Publieksmedia | VakmediaEU maakt mogelijkheid btw-verlaging e-publicaties officieelDe Europese wijziging om een btw-verlaging voor digitale media mogelijk te maken is op 14 november jl.  officieel gepubliceerd. Met de aanpassing van de Europese Btw-richtlijn krijgen lidstaten de mogelijkheid om op online publicaties het verlaagde tarief toe te passen.

De gewijzigde Btw-richtlijn treedt op 4 december 2018 in werking. Vanaf dat moment is het lidstaten toegestaan op online publicaties hetzelfde verlaagde btw-tarief toe te passen als op gedrukte varianten. Lidstaten zijn trouwens niet verplicht de btw te verlagen.

Standpunt Nederland
Nederland is groot voorstander van het verlagen van het btw-tarief voor e-publicaties. Het kabinet wil de btw-verlaging snel invoeren, maar staat ook een zorgvuldig proces voor. Op nationaal niveau moet worden afgebakend welke producten en diensten straks precies aanspraak kunnen maken op het verlaagde btw-tarief. Dat vergt een zorgvuldige uitwerking. Wanneer de btw op Nederlandse e-publicaties daadwerkelijk wordt verlaagd, is daarom nog onbekend. De Mediafederatie is daarover in gesprek met het ministerie van Financiën.

Download artikel
Reageren


Producten
inct.easyread: Uitgeven in eigen beheer
inct.easyread: Uitgeven in eigen beheer
Prijs: € 4,99
Uitgevers kunnen zo maar een prachtboek over het hoofd zien. En een auteur die zelf uitgeeft houdt meer over. Selfpublishing is populair, maar succesvol uitgeven is niet eenvoudig. Om een (e-)boek uit te geven heb je inderdaad niet meer per se een...
direct bestellen


inct.easyread: Dossier e-books publiceren
inct.easyread: Dossier e-books publiceren
Prijs: € 7,99
Digitaal lezen wint nog steeds aan populariteit. Daarom is het logisch om een boek (ook) digitaal uit te geven. Bij het maken publiceren en verkopen van een digitale publicatie moeten veel keuzes gemaakt worden. Wij zetten de zaken op een rij.  
direct bestellen


inct.easyread: Hoe ontwikkel je een bladformule?
inct.easyread: Hoe ontwikkel je een bladformule?
Prijs: € 3,99
In een bladformule worden de basiskenmerken van een magazine beschreven. Wat wil een tijdschrift overbrengen en hoe gebeurt dat? Met die vaste formule proberen tijdschriften hun specifieke doelgroep aan te spreken. In deze inct.easyread wordt besproken...
direct bestellen