Leestijd papieren krant stabiel 

Gemiddeld ruim drie uur per week

26-11-2018NieuwsmediaLeestijd papieren krant stabiel De tijd die lezers gemiddeld aan een krant besteden is de laatste jaren gelijk gebleven: ongeveer drie uur per week. De weekendkrant krijgt een kwart tot een derde langer aandacht dan de doordeweekse: ongeveer een half uur per dag op werkdagen en drie kwartier in het weekend.

Wat ook gelijk is gebleven: hoe ouder de lezer, hoe meer tijd die besteedt aan de krant. Het totale aantal lezers van papieren kranten neemt af, maar het zijn er nog altijd meer dan zes miljoen.

Meer cijfers en conclusies bij SvdJ.

Download artikel
Reageren


Producten
inct.easyread: Sociale media voor uitgevers
inct.easyread: Sociale media voor uitgevers
Prijs: € 7,99
Welke sociale media zijn er, wat is hun nut voor uitgevers en hoe werk je ermee? Sociale media zijn overal. Voor sommige mensen zijn ze zelfs de belangrijkste of enige toegangspoort naar het internet. Je kunt de sociale media op verschillende manieren...
direct bestellen


inct.easyread: Hoe ontwikkel je een bladformule?
inct.easyread: Hoe ontwikkel je een bladformule?
Prijs: € 3,99
In een bladformule worden de basiskenmerken van een magazine beschreven. Wat wil een tijdschrift overbrengen en hoe gebeurt dat? Met die vaste formule proberen tijdschriften hun specifieke doelgroep aan te spreken. In deze inct.easyread wordt besproken...
direct bestellen


inct.easyread: Tijdschriftmarketing
inct.easyread: Tijdschriftmarketing
Prijs: € 4,99
Hoe bereik je de lezer met je tijdschrift? En hoe bind je hem of haar? Zijn er naast losse verkoop, abonnementen en advertenties nog meer inkomstenbronnen? Femke Leemeijer van Kantoor Fifty Four geeft antwoord op deze vragen, én meer.
direct bestellen