Boom Juridische uitgevers lanceert Open Access tijdschrift

Auteur: David Huijzer - 25-02-2011Boom Juridische uitgevers lanceert Open Access tijdschriftHet Open Acces tijdschrift Academie voor Arbeidsrecht is sinds 8 februari officieel van start gegaan op www.arbac.nl. BJu is hiermee de eerste Nederlandse commerciële uitgever die een Open Acces tijdschrift is gestart. Het is hun missie als academische uitgever om een cruciale rol te spelen in de communicatie tussen wetenschappers.

De redactie van Academie voor Arbeidsrecht bestaat uit Ronald Beltzer (UvA), Willem Bouwens (VU), Willemijn Roozendaal (VU) en Evert Verhulp (UvA). Artikelen worden direct geplaatst, nadat ze zijn goedgekeurd door de redactie en twee onafhankelijke peer reviewers. Door het faciliteren van het peer reviewsysteem, draagt BJu bij aan de kwaliteit van rechtswetenschappelijk onderzoek. Door het online en artikelsgewijs publiceren zijn er geen deadlines en omvangsbeperkingen voor auteurs.

Met www.arbac.nl biedt BJu wetenschappers en onderzoekers op het gebied van arbeidsrecht en socialezekerheidsrecht een onafhankelijk en kwalitatief hoogstaand publiceerplatform.Reageren