Acht uitdagende & inspirerende sprekersOp inct.spiratie 2018 zullen de volgende uitdagende sprekers hun verhaal vertellen.

Opening Keynote:
Charlie Mulholland:
over het nut van design thinking en design research voor uitgevers

Thema Blockchain:
Eveline Klumpers:
een inleiding in blockchain voor uitgevers
Antonio Talarico: BLKCHN Records: een uitgeefmodel gebaseerd op blockchain in de muziekindustrie: wat kunnen uitgevers hiermee?
Martijn Roelandse:  zal een uitgeefcase van Springer Nature presenteren

Thema Platform-economie/Platformwerking
Frans van der Reep:  over platformwerking en de platform -economie
Æbele Kluwer: over het platform kennisnetwerk Renda
Hans Lodders: de lessen van Groen Gelinkt

Afsluiting

We gaan het congres afsluiten met een prikkelende en verrassende spreker: Marco Heida gaat ons alles vertellen over the Internet of Things en Uitgeven...  Een blik op toekomst


 
De ronde tafels op inct.spiratie 2018

Kennis maken, kennis delen en kennis opdoen!

Het unieke element aan inct.spiratie is dat bezoekers niet de hele dag passief luisteren, maar uitgebreid met elkaar in gesprek kunnen gaan tijdens de ronde tafel gesprekken. Daarbij krijgt u van ons een 'opdracht' om gezamenlijk aan te werken

Onder leiding van de experts  wordt aan de hand van de lezingen verder gesproken en vooral bekeken wat er praktisch voor iedere deelnemer uit te halen is.

Blockchain
Aan de hand van de drie sprekers gaat u met uw tafelgenoten aan de slag om de tips & trucs, de do's en dont's uit de verhalen op een rij te zetten en voor uzelf een lijst te maken met wat u kunt/wilt/moet doen om wellicht blockchain technologie in te kunnen zetten.

Platformeconomie & platformwerking
Na de sprekers heeft u voldoende kennis en informatie om voor uzelf te overwegen wat deze ontwikkeling kan betekenen.  In gesprekken met uw tafelgenoten gaat u de geest scherpen.
Maak kennis met de sprekersOpening Keynote Charlie Mulholland:
De opening keynote van inct.spiratie dit jaar staat in het teken van Design Thinking en Design Research. Buzzwords, zeker en de laatste die dat zal ontkennen is Charlie Mulholland. Tegelijk biedt deze benaderingswijze wel een inspirerende kijk op innoveren en veranderen. 
Lees verder
  

Download presentatie


Eveline Klumpers: Blockchain: onmisbaar voor de digitale toekomst van de uitgeverij
Eveline Klumpers is een echte techionista (*) en haar bedrijf bevindt zich op een toepasselijke plek: TQ in het centrum van Amsterdam, een groeiplek voor start-ups opgezet door The Next Web.
Lees verder  

Download presentatie


Antiono Talarico: Blockchain is de toekomst van de uitgeverij
Antonio Talarico van BLKCHN Records weet precies waarom blockchain ook de toekomst van uitgeven zal zijn. HIj komt er over vertellen op inct.spiratie 2018. Wij interviewden hem alvast over een paar interessante zaken
Lees verder  

Download presentatie

Martijn Roelandse (Springer Nature) : 'Als DJ Hardwell het kan, kunnen wij het ook'

Martijn Roelandse heeft een droombaan: head of publishing innovation bij Springer Nature. Hij mag zich bezighouden met alle relevante ontwikkelingen die invloed kunnen hebben op uitgeven in de 21e eeuw. Niet verwonderlijk dus dat blockchain zijn aandacht trekt.
Lees verder  Æbele Kluwer (Aeneas Media): de transitie van uitgeverij naar mediabedrijf
Æbele Kluwer is naar eigen zeggen erfelijk belast als het gaat om uitgeven. Niet alleen vanwege de achternaam (zijn grootvader stond aan de wieg van het internationale uitgeefconcern), maar ook op basis van zijn eigen loopbaan. Inmiddels kan Aebele met gepaste trots zeggen dat hij zijn familienaam eer aan doet met zijn eigen, innovatieve, vakuitgeverij.
lees verder  Frans van der Reep (Lector Inholland): De rol van uitgevers in de platform-economie
Een gesprek met Frans van der Reep, lector aan Hogeschool INholland, gaat niet voorbij zonder prikkelende uitspraken. Laat dat nou net de reden zijn dat hij op inct.spiratie 2018 de middagsessie gaat aftrappen.
Lees verder  

Download presentatie

Hans Lodders: De opkomst en (bijna) ondergang van een platform
Voor de bezoekers van inct.spiratie is Hans Lodders geen onbekende. Als dagvoorzitter leidde hij een aantal edities in goede banen. Dit keer staat hij als spreker op het podium. Eén van de projecten waar Hans Lodders bij betrokken was, is GroenGelinkt, een project waarbij een platform gemaakt is voor het duurzaamheidsonderwijs in Nederland. Een bijzonder project omdat er verschillende partijen bij betrokken waren, een zogenaamde triple helix: overheid, onderwijs en maatschappelijke organisaties.
Lees verder  

Download presentatie

Marco Heida: 'De traditionele media bestaan straks niet meer'
Heida gaat inct.spiratie 2018 afsluiten met een verhaal over hoe de ontwikkelingen rond het internet of things ook voor uitgevers van belang kunnen zijn. Daarmee nemen we wellicht alvast een voorschot op één van de thema’s van inct.spiratie 2019., want dat het internet of things (dat we hierna zullen afkorten als IoT) een serieuze ontwikkeling is, dat staat wel vast.
Lees verder  

 

inct.spiratie: het unieke najaarscongres van Inct

Een event with a view

inct.spiratie vindt plaats op een unieke locatie: midden in Rotterdam, op de 23e verdieping van het WTC met een adembenemend uitzicht.
Kortom: inct.spiratie wordt 'een event with a view'THEMA'S: Blockchain & Platformwerking
Dit jaar gaan we twee belangrijke thema's de revu laten passeren:
  • Blockchain voor uitgevers
  • Het belang van platformwerking en de platform-economie.

Een event with a view

Dit is het uitzicht vanuit de zaal: