Juridische documenten voor een koopje

18-01-2013VakmediaJuridische documenten voor een koopje

Zelf aan de Slag is een trend in de samenleving. Zelf een reis boeken via internet, zelf uitzoeken welke ziekte je hebt. Daar komt een nieuwe mogelijkheid bij: zelf aan de slag bij juridische vragen en problemen. Natuurlijk waren er al honderden sites met antwoorden op juridische vragen, maar er waren nog geen goede sites die de vervolgstap ondersteunden. Ondernemers en particulieren hebben vaak een juridisch document nodig. Een arbeidsovereenkomst, een huurcontract, een ZZP contract, notulen van een vergadering, een bezwaarschrift aan de belastingdienst. Die documenten kopen bij een advocaat of fiscalist is een kostbare zaak. Zelf doen op basis van een goed model is een betaalbaar alternatief.
Dat kan nu met de meer dan 600 juridische modellen van www.overeenkomsten.nl.


Deze juridische documenten dichten het gat tussen enerzijds de gratis informatie op internet en anderzijds de betaalde diensten van advocaten en andere juridische hulpverleners. De modellen zijn al beschikbaar vanaf € 3,-- per stuk. Het is de grootste verzameling juridische documenten in Nederland.

Kennis Delen
Ook voor advocaten is het mogelijk mee te werken aan Overeenkomsten.nl. Zij kunnen hun modellen delen via de website. Ze kunnen zich profileren op de site en zo in contact komen met rechtzoekenden die mogelijk behoefte hebben aan een advocaat.

Voordelen
Belangrijke voordelen van Overeenkomsten.nl:
- de documenten zijn opgesteld in begrijpelijk Nederlands. Dus als u een brief stuurt, dan begrijpt u ook de inhoud.
- de documenten zijn opgesteld in samenwerking met ervaren advocaten en worden continu up to date gehouden.
- niet goed geld terug, voldoet het document niet aan de verwachting van de gebruiker dan krijgt deze direct zijn geld terug.
Buitenlandse voorbeelden
In Amerika zijn al enkele jaren bijzonder succesvolle aanbieders van juridische documenten. Zo heeft Google een bedrijf overgenomen RocketLawyer dat dergelijke diensten aanbiedt. “Als je ziet hoeveel documenten in Amerika worden verkocht, dan moet er ook een markt in Nederland zijn” aldus van Klinken van Overeenkomsten.nl

Ervaren Ondernemer
Aan de wieg van Overeenkomsten.nl staat het nieuwe bedrijf Justitia Omnibus B.V.. Doel van het bedrijf is het recht weer toegankelijk te maken voor iedereen. JO wordt geleid door mr. Pablo van Klinken. Hij heeft al jaren ervaring in elektronisch uitgeven in het juridische domein. Zijn vorige succesvolle bedrijf KSU Uitgeverij werd in 2010 verkocht aan Sdu Uitgevers.
“Ik wilde nu vooral ook iets doen dat toegevoegde waarde voor de samenleving heeft” zegt van Klinken over zijn nieuwste bedrijf.

Download artikel
Reageren