De Telegraaf op TV met Chromecast

26-09-2014NieuwsmediaDe Telegraaf op TV met Chromecast

Gebruikers van de Telegraaf iOS apps kunnen vanaf nu video-items van De Telegraaf bekijken op hun TV. Hiervoor zijn de iOS apps voor smartphone en tablet uitgerust met ondersteuning voor de Google Chromecast. Met het apparaat van Google kunnen gebruikers eenvoudig video-items van De Telegraaf (of Telegraaf TV) streamen naar hun tv-scherm.

“De Telegraaf ontwikkelt zich tot een nieuwsmerk dat op alle platformen een relevante positie inneemt. Niet alleen in print, maar ook online en in video. Het eenvoudig op TV kunnen afspelen van exclusieve video-items, past in deze strategie”, stelt Jan-Kees Emmer, adjunct-hoofdredacteur van De Telegraaf. “We voldoen daarmee aan de wens van onze bezoekers, die steeds meer van ons verlangen dat we al deze mediasoorten optimaal aanwenden. Video is daar een belangrijk onderdeel van."”Patrick Loppé, Manager Mobile bij TMG: “Om televisie te kijken heb je vandaag de dag eigenlijk geen zender meer nodig. Consumenten bedienen hun TV steeds meer vanaf smartphone of tablet. We boden al ondersteuning voor Apple TV en met de relatief goedkope Chromecast kunnen we nog meer huishoudens bereiken.”

De Chromecast ondersteuning is toegevoegd in De Telegraaf app en in De Telegraaf TV app. Die laatste app kent een lineaire programmering van de video-items zoals gebruikelijk bij een tv-zender.
De Telegraaf apps zijn gratis verkrijgbaar via de App Store van Apple

 

inct.spiratie 2014

Het congres voor marketeers en uitgevers

8 topsprekers over marketing & sales in de uitgeverij

Meer info & aanmelden

Download artikel
Reageren