Paul Jansen voorgedragen als hoofdredacteur Telegraaf

20-07-2015NieuwsmediaVolgens de Volkskrant wordt Paul Jansen de nieuwe hoofdredacteur van de Telegraaf. Jansen is nu nog politiek analyst op de Haagse redactie van de Telegraaf. Zowel de directie als de hoofdredactie steunen zijn nominatie. Naar verluid heeft ook de redactieraad niet op voorhand een bezwaar, al zal hij in een gesprek later vandaag nog wel zijn plannen en ideeën moeten toelichten.

Volgens het profiel in de Volkskrant heeft Jansen de belangrijkste eigenschappen die een hoofdredacteur van de Telegraaf moet hebben: hij is politiek rechts, heeft gevoel voor populaire, soms zelf populistische standpunten, uit zich scherp en toch met enige ironie en heeft contacten tot in de hoogste toppen van de Haagse politiek.

Dat hij de krant redactioneel kan leiden, lijkt dus wel voor de hand te liggen. Of hij ook een toekomststrategie kan ontwikkelen die zowel de directie als de redactie én de lezers tevreden stelt, is nog afwachten. Dat is immers waarover Sjuul Paradijs gestruikeld is, niet over het maken van een dagblad.

Deze informatie is exclusief voor leden

Onbeperkt toegang 

Je kunt alle artikelen van inct onbeperkt lezen en downloaden als pdf.
Aanmelden

Login

Je bent al lid en kunt alle artikelen van inct onbeperkt lezen en downloaden als pdf.
Login




Reageren