Tiende ronde Persinnovatieregeling van start

18-08-2015Nieuwsmedia

Tussen 20 augustus en 20 september kunnen ideeën voor vernieuwde journalistieke projecten worden ingediend bij het Stimuleringsfonds voor de Journalistiek. Het is de tiende keer dat het Stimuleringsfonds een dergelijke ronde onder de zogeheten Persinnovatieregeling organiseert.

In verleden konden onder meer Blendle en De Correspondent via deze regeling de eerste basis leggen. Ingediende voorstellen worden beoordeeld op het innovatieve karakter, waarbij van belang is dat het idee vernieuwend is. Er moet uiteraard een journalistiek belang mee gediend zijn en last but not least dient het project haalbaar te zijn: schaalt het, wie zijn potentiële partners en hoe potentieel lucratief is het.

Ideeën die geselecteerd worden gaan door naar een tweedaagse sessie om het idee aan te scherpen, wat het Stimuleringsfonds de snelkookpan noemt.  Per aanvraag kan subsidie, in de vorm van een uitkering, worden verstrekt van maximaal 100.000 euro. De subsidie geldt voor een periode van één jaar.

Vanaf donderdag 20 augustus publiceert het Stimuleringsfonds op deze pagina  meer informatie hoe je aan de tiende ronde van de Persinnovatieregeling kunt deelnemen.Dwarsdenkers & Friskijkers

inct.spiratie 2015: voor uitgevers die het van een andere kant willen bekijken

Tot 1 oktober a.s.early bird korting

www.inctspiratie.nl


 

Download artikel
Reageren