Tom Rosenstiel houdt KIM-Lezing 2015 over de toekomst van de journalistiek

09-09-2015Nieuwsmedia

De Amerikaanse journalist en schrijver Tom Rosenstiel houdt op woensdag 7 oktober de KIM-lezing in Hilversum over de toekomst van de journalistiek.Wie zullen winnen: media met de sterkste inhoud of media met de beste neus voor het gedrag van gebruikers? Wie domineren nu het nieuwe journalistieke landschap? En wie volgend decennium? Nemen internetgiganten straks journalistieke organisaties over? En hoeveel magie en misverstand schuilen er in de slogan ‘iedereen is journalist’?

De toonaangevende Amerikaanse journalist en schrijver Tom Rosenstiel veegt op woensdag 7 oktober 2015 een aantal mythes en misverstanden van tafel tijdens de jaarlijkse KIM-Lezing in Hilversum. Rosenstiel, directeur van het American Press Institute, is één van Amerika’s meest vooraanstaande denkers over de toekomst van de journalistiek.

Hij heeft zeven boeken op zijn naam staan, waaronder de in 25 talen vertaalde klassieker The Elements of Journalism: What News People Should Know and the Public Should Expect. Ook staat hij aan de basis van tal van innovatieve projecten zoals ‘The Project for Excellence in Journalism' at the Pew Research Center in Washington, D.C.


Rosenstiel gaat deze middag in op de journalistieke impact van nieuwe technologie. Hoe ziet de toekomst eruit voor de journalistiek in huidige vorm? Welke invloed hebben internetgiganten als Google en welke rol speelt ‘het grote publiek’? Rosenstiel bediscussieert verschillende toekomstscenario’s voor de journalistiek, zoals recent geformuleerd in het rapport van het Stimuleringsfonds voor Journalistiek, Anders nog nieuws?

Aanmelding
De KIM-Lezing is een initiatief van het KIM-Forum, podium voor reflectie op journalistiek, in samenwerking met KRO-NCRV. Aanmelden (toegang gratis): via www.kro-ncrv.nl/kimlezing 

 


Dwarsdenkers & Friskijkers

inct.spiratie 2015: voor uitgevers die het van een andere kant willen bekijken

Tot 1 oktober a.s.early bird korting

www.inctspiratie.nl


 

Download artikel
Reageren