December 2015

December 2015

Inhoud

In het hart:
Waldemar de Haas, online uitgever bij Rendement Uitgeverij. Deze uitgeverij van vakinformatie draait nog hoofdzakelijk op print, maar daarnaast worden online platforms in de markt gezet. Er is geen overlap tussen print en online bij Rendement: elk kanaal heeft zijn eigen functie.

Wat gebeurt er op de Britse uitgeefmarkt?
Innovatief, experimenteel, hip; de Britse creatieve sector staat bekend om zijn vooruitstrevende, soms zelfs hypegevoelige karakter. Geldt dat ook voor de uitgeverswereld? Die is in ieder geval volop in beweging. Daarom brengt inct.magazine voortaan een update van de ontwikkelingen op de Britse uitgeefmarkt.

1Meer rendement uit een evenement
Heel veel (vak)bladen organiseren een evenement, symposium of beurs waarop lezers, deskundigen en commerciële partners elkaar in levenden lijve kunnen ontmoeten. Maar contacten leggen is zo makkelijk nog niet. Een app kan dan helpen.

Is er leven na Sanoma?
Eind 2013 kondigde Sanoma een grootschalige reorganisatie van het uitgeefconcern aan. Daarbij werden maar liefst 42 van de bijna zestig bladen afgestoten. Inct.magazine zoekt twee jaar later uit of er voor die bladen een leven is na Sanoma.

Van blog naar boek
Steeds meer bloggers en vloggers zien wel wat in een boek en uitgevers zien steeds meer in bloggers en vloggers. Kunnen schrijven is geen must, originaliteit en een partij jonge lezers meebrengen wel.

‘We moeten het gesprek aangaan over adblockers’
Plotseling wist iedereen wat een adblocker was. Zelfs het NOS Journaal vertelde over het blokkeren van advertenties, want dat kan voortaan ook op iPhones en iPads. Het probleem is niet nieuw, maar de omvang ervan wel. ‘Zelfs mijn schoonmoeder weet nu van het bestaan.’

Online nieuws: strijd of symbiose
De wereld van het nieuws is de afgelopen jaren ingrijpend veranderd, onder meer onder druk van de sociale media. Met Crowdynews kunnen traditionele nieuwsbedrijven de snelheid van de sociale media combineren met de kwaliteit van hun eigen artikelen. En dat is nodig, want in de strijd om de aandacht van de consument is de nieuwsmarkt een strijdtoneel geworden.

En verder
Hoofdredactioneel
Kort
Snoepwinkel
inct.spiratie 2015
Nieuws van inct
inct.jaaroverzicht 2015

Deze informatie is exclusief voor leden

Onbeperkt toegang 

Je kunt alle artikelen van inct onbeperkt lezen en downloaden als pdf.
Aanmelden

Login

Je bent al lid en kunt alle artikelen van inct onbeperkt lezen en downloaden als pdf.
Login