Gratis lessenpakket over auteursrecht

Kinderen wegwijs maken in auteursrecht

07-07-2016Educatieve media | Nieuwsmedia | Publieksmedia | VakmediaGratis lessenpakket over auteursrechtKlasseTV en de Federatie Auteursrechtbelangen hebben een nieuw,gratis lespakket over auteursrecht gelanceerd.

Het nieuwe lespakket bestaat uit zes lessen voor de hoogste klassen van het basisonderwijs. Iedere les beschikt over lesbrieven en werkbladen. De lessen bestaan uit video’s, discussies en verwerkingsopdrachten. De leerlingen krijgen tevens een informatiebrief mee voor hun ouders, zodat zij bekend worden met het auteursrecht en er thuis verder over gepraat kan worden.

Vorig jaar lanceerden KlasseTV en de Federatie Auteursrechtbelangen al een les over auteursrecht: ‘Dossier Auteursrecht’.

De Stichting Federatie Auteursrechtbelangen – Organisatie voor auteursrecht en naburige rechten – is het samenwerkingsverband tussen het Platform Makers, het Platform Creatieve Media Industrie en VOI©E. De Federatie heeft als doelstellingen het vergroten en versterken van het draagvlak voor het auteursrecht, en de bescherming en verbetering van de positie van de rechthebbenden. 

Download artikel

1 Reactie op Gratis lessenpakket over auteursrecht

Marijke
op 26-07-2016 om 04:15

Beste mensen,
Ik denk er over om het plaatje op jullie website (waarvoor zit jij hier?, http://www.inct.nl/nl/artikel/5203/gratis-lessenpakket-over-auteursrecht.html) te gebruiken als illustratie bij een serie vragen voor studenten/docenten. In september sta ik als contactpersoon van het Auteursrechten Informatiepunt van Tilburg University in een kraampje, waarbij een van de onderwerpen auteursrecht is. We hebben een flyer en een poster, maar ik wil ook een quiz maken waarmee eenvoudige prijsjes te winnen zijn. Om het een beetje op te leuken, zou ik het plaatje willen gebruiken.
Mijn vraag is dus: mag dat? Ik hoor het graag.

Vriendelijke groeten,

Marijke van der Ploeg, Tilburg University


Reageren