Britse nieuwsuitgevers storten zich op startups

Ondertussen op de Britse uitgeefmarkt

Auteur: Robert HeegNieuwsmedia
voeg toe aan mijn kennisbank
Britse nieuwsuitgevers storten zich op startups

In oktober startte de Guardian Media Group een onafhankelijk durfkapitaalfonds ter waarde van £ 42 miljoen. News UK begon een startup-incubator waarmee het zes kleine bedrijfjes steunt. Waarom gebruiken grote concerns in het VK deze omweg om te innoveren?
 
GMG Ventures fonds moet de kernactiviteit van het bedrijf, nieuwsproductie, ondersteunen in een tijd waarin de sector veel last heeft van disruptie. Er zal geld worden geïnvesteerd in de ontwikkeling van mediatechnologie van de volgende generatie, zoals nieuwe reclamevormen en tools voor journalistieke doeleinden die gebruikmaken van kunstmatige intelligentie.


Deze informatie is exclusief voor leden

Onbeperkt toegang 

Je kunt alle artikelen van inct onbeperkt lezen en downloaden als pdf.
Aanmelden

Login

Je bent al lid en kunt alle artikelen van inct onbeperkt lezen en downloaden als pdf.
Login
Producten
inct.easyread: Sociale media voor uitgevers
inct.easyread: Sociale media voor uitgevers
Prijs: € 7,99
Welke sociale media zijn er, wat is hun nut voor uitgevers en hoe werk je ermee? Sociale media zijn overal. Voor sommige mensen zijn ze zelfs de belangrijkste of enige toegangspoort naar het internet. Je kunt de sociale media op verschillende manieren...
direct bestellen


inct.easyread: Hoe ontwikkel je een bladformule?
inct.easyread: Hoe ontwikkel je een bladformule?
Prijs: € 3,99
In een bladformule worden de basiskenmerken van een magazine beschreven. Wat wil een tijdschrift overbrengen en hoe gebeurt dat? Met die vaste formule proberen tijdschriften hun specifieke doelgroep aan te spreken. In deze inct.easyread wordt besproken...
direct bestellen


inct.easyread: Tijdschriftmarketing
inct.easyread: Tijdschriftmarketing
Prijs: € 4,99
Hoe bereik je de lezer met je tijdschrift? En hoe bind je hem of haar? Zijn er naast losse verkoop, abonnementen en advertenties nog meer inkomstenbronnen? Femke Leemeijer van Kantoor Fifty Four geeft antwoord op deze vragen, én meer.
direct bestellen