Wat zit er achter de grote auteursopstand?

De relatieproblemen van de grote literaire uitgeverijen

Auteur: Maarten DessingPublieksmedia
voeg toe aan mijn kennisbank
Wat zit er achter de grote auteursopstand?De speelruimte van concerns om het beleid bij literaire uitgeverijen te veranderen is kleiner dan ooit. Een conflict met medewerkers dat uit de hand loopt en alle auteurs zijn weg. Met de vertrokken of weggestuurde medewerkers mee. De alternatieven zijn voor schrijvers te aantrekkelijk geworden.
 
En weer verliezen concerns tientallen auteurs in één klap. WPG ziet vermoedelijk een horde kinderboekenschrijvers en illustratoren vertrekken naar de nieuwe uitgeverij Emanuel die het oude redactieteam van Querido Kinderboeken is gestart. Bij VBK dreigt een uittocht naar de nieuwe uitgeverij die Mizzi van der Pluijm, voormalig directeur van dochterbedrijf Atlas Contact, per 1 januari begint. Op moment van schrijven stond nog weinig vast, maar dat de concerns er zonder kleerscheuren vanaf komen lijkt onwaarschijnlijk.

Deze informatie is exclusief voor leden

Onbeperkt toegang 

Je kunt alle artikelen van inct onbeperkt lezen en downloaden als pdf.
Aanmelden

Login

Je bent al lid en kunt alle artikelen van inct onbeperkt lezen en downloaden als pdf.
Login
Producten
inct.easyread: Sociale media voor uitgevers
inct.easyread: Sociale media voor uitgevers
Prijs: € 7,99
Welke sociale media zijn er, wat is hun nut voor uitgevers en hoe werk je ermee? Sociale media zijn overal. Voor sommige mensen zijn ze zelfs de belangrijkste of enige toegangspoort naar het internet. Je kunt de sociale media op verschillende manieren...
direct bestellen


inct.easyread: Hoe ontwikkel je een bladformule?
inct.easyread: Hoe ontwikkel je een bladformule?
Prijs: € 3,99
In een bladformule worden de basiskenmerken van een magazine beschreven. Wat wil een tijdschrift overbrengen en hoe gebeurt dat? Met die vaste formule proberen tijdschriften hun specifieke doelgroep aan te spreken. In deze inct.easyread wordt besproken...
direct bestellen


inct.easyread: Tijdschriftmarketing
inct.easyread: Tijdschriftmarketing
Prijs: € 4,99
Hoe bereik je de lezer met je tijdschrift? En hoe bind je hem of haar? Zijn er naast losse verkoop, abonnementen en advertenties nog meer inkomstenbronnen? Femke Leemeijer van Kantoor Fifty Four geeft antwoord op deze vragen, én meer.
direct bestellen