Boekenbarometer en e-bookbarometer: kleine schommelingen in Q4 2017

Fysieke boek daalt, e-book stijgt

18-01-2018Educatieve media | PublieksmediaBoekenbarometer en e-bookbarometer: kleine schommelingen in Q4 2017Het Centraal Boekhuis publiceert de e-bookbarometer en boekenbarometer over het laatste kwartaal van 2017. De cijfers laten een lichte krimp zien van de afzet van het fysieke boek ten opzichte van 2016 en een stijging van de e-bookverkoop ten opzichte van 2017 (5,8%). De omzet van e-bookabonnementen stijgt sterk. Er verschenen in totaal 27.270 nieuwe titels in 2017, tegen 25.899 in 2016.

E-bookbarometer Q4 2017
De nieuwe grafiek ‘Omzet verkopen en abonnementen’ laat zien hoe de netto-omzet van verkopen en van abonnementen zich tot elkaar verhouden. Abonnementen maken nu 12,5% van de totale netto-omzet van digitale boeken uit.
E-bookverkoop blijft groeien in afzet (5,8%) maar de groei vlakt af (de groei in 2016 ten opzichte van 2015 was 9%). In de Bestseller 60 zijn meer titels ook als e-book beschikbaar. De E-bookbarometer geeft daarnaast onder andere inzicht in aantal devices en verhouding afzet/marktwaarde per genre.

Download hier de e-bookbarometer
 
Boekenbarometer Q4 2017
Het aandeel e-commerceverkopen op het totaal van fysieke boeken is met 20,3% iets hoger dan vorig kwartaal en 3,7% hoger dan een jaar geleden. De totale afzet van het fysieke boek is in vergelijking met een jaar geleden -2,5%. De boekenbarometer geeft daarnaast onder andere inzicht in de trends in prijzen, print on demand en het aantal nieuwe titels per jaar. 

Download hier de boekenbarometer

Download artikel
Reageren


Producten
inct.easyread: Uitgeven in eigen beheer
inct.easyread: Uitgeven in eigen beheer
Prijs: € 4,99
Uitgevers kunnen zo maar een prachtboek over het hoofd zien. En een auteur die zelf uitgeeft houdt meer over. Selfpublishing is populair, maar succesvol uitgeven is niet eenvoudig. Om een (e-)boek uit te geven heb je inderdaad niet meer per se een...
direct bestellen


inct.easyread: Dossier e-books publiceren
inct.easyread: Dossier e-books publiceren
Prijs: € 7,99
Digitaal lezen wint nog steeds aan populariteit. Daarom is het logisch om een boek (ook) digitaal uit te geven. Bij het maken publiceren en verkopen van een digitale publicatie moeten veel keuzes gemaakt worden. Wij zetten de zaken op een rij.  
direct bestellen