Wat is Ads.txt?

En waarom is het belangrijk voor uitgevers?

Auteur: Frank VeerkampNieuwsmedia | Publieksmedia | Vakmedia
voeg toe aan mijn kennisbank
Wat is Ads.txt?

Ads.txt staat voor Authorized Digital Sellers en is opgezet om de transparantie bij programmatic buying te bevorderen en advertentiefraude te voorkomen. Ads.txt garandeert dat degene die ruimte op een (veel bezochte) webpagina aanbiedt werkelijk de eigenaar van die pagina is als die ruimte automatisch per opbod verkocht wordt.
 
Hiermee wordt voorkomen dat advertentiekapers zich via bedrieglijke technieken voordoen als bestaande media en er met de advertentie-opbrengsten vandoor gaan. Dat is in het belang van de eigenaar van de site, de adverteerder en de advertentiebemiddelaar. Ads.txt is een initiatief van de adverteerdersorganisatie IAB. 
 


Deze informatie is exclusief voor leden

Onbeperkt toegang 

Je kunt alle artikelen van inct onbeperkt lezen en downloaden als pdf.
Aanmelden

Login

Je bent al lid en kunt alle artikelen van inct onbeperkt lezen en downloaden als pdf.
Login
Producten
inct.easyread: Sociale media voor uitgevers
inct.easyread: Sociale media voor uitgevers
Prijs: € 7,99
Welke sociale media zijn er, wat is hun nut voor uitgevers en hoe werk je ermee? Sociale media zijn overal. Voor sommige mensen zijn ze zelfs de belangrijkste of enige toegangspoort naar het internet. Je kunt de sociale media op verschillende manieren...
direct bestellen


inct.easyread: Hoe ontwikkel je een bladformule?
inct.easyread: Hoe ontwikkel je een bladformule?
Prijs: € 3,99
In een bladformule worden de basiskenmerken van een magazine beschreven. Wat wil een tijdschrift overbrengen en hoe gebeurt dat? Met die vaste formule proberen tijdschriften hun specifieke doelgroep aan te spreken. In deze inct.easyread wordt besproken...
direct bestellen


inct.easyread: Tijdschriftmarketing
inct.easyread: Tijdschriftmarketing
Prijs: € 4,99
Hoe bereik je de lezer met je tijdschrift? En hoe bind je hem of haar? Zijn er naast losse verkoop, abonnementen en advertenties nog meer inkomstenbronnen? Femke Leemeijer van Kantoor Fifty Four geeft antwoord op deze vragen, én meer.
direct bestellen