Online boekenverkoop blijft stijgen

CB publiceert nieuwe boekenbarometers

16-04-2018Educatieve media | Publieksmedia | VakmediaOnline boekenverkoop blijft stijgenIn de e-bookbarometer en boekenbarometer over het eerste kwartaal van 2018 is een hele lichte krimp te zien van de afzet van het fysieke boek (-1,8%) en een stijging van de e-bookverkoop ten opzichte van 2017 (5,4%). Het aandeel online verkopen van het fysieke boek en de omzet van e-bookabonnementen blijft stijgen in 2018.

Boekenbarometer Q1 2018

Het aandeel online verkopen op het totaal van fysieke boeken is met 18,0% hoger dan hetzelfde kwartaal een jaar geleden. De totale afzet van het fysieke boek is in vergelijking met een jaar geleden licht gekrompen met -1,8%. De ontwikkeling op gebied van Printing on Demand laat eenzelfde beeld zien als vorig kwartaal; een opwaartse trend in afzet en aantal titels. De boekenbarometer heeft een nieuwe grafiek voor afzet voor boekwinkel en online per genre. Hiermee wordt inzichtelijk dat mens en ontwikkeling (psychologie- en zelfhulpboeken) en managementboeken veel meer online worden gekocht dan boeken uit andere genres.
 

E-bookbarometer Q1 2018

De nieuwe grafiek ‘afzet in verkopen, uitleningen en abonnementen per genre’ laat zien dat abonnementen vooral succesvol zijn op het gebied van fictie en kinderboeken. De bibliotheek heeft de meeste uitleningen op het gebied van reizen, romantiek, kinderen en educatief. De best verkopende genres zijn met name thrillers, management en mens en ontwikkeling. Uitleningen van e-books zijn 18,0% gestegen ten opzichte van hetzelfde kwartaal vorig jaar en 18,7% hoger dan de vorige 12 maanden. 7,1% van alle verkopen is een e-book. Dit is een lichte stijging ten opzichte van vorig kwartaal (+0,1%).
 
Bron: CB

Download artikel
Reageren


Producten
inct.easyread: Uitgeven in eigen beheer
inct.easyread: Uitgeven in eigen beheer
Prijs: € 4,99
Uitgevers kunnen zo maar een prachtboek over het hoofd zien. En een auteur die zelf uitgeeft houdt meer over. Selfpublishing is populair, maar succesvol uitgeven is niet eenvoudig. Om een (e-)boek uit te geven heb je inderdaad niet meer per se een...
direct bestellen


inct.easyread: Dossier e-books publiceren
inct.easyread: Dossier e-books publiceren
Prijs: € 7,99
Digitaal lezen wint nog steeds aan populariteit. Daarom is het logisch om een boek (ook) digitaal uit te geven. Bij het maken publiceren en verkopen van een digitale publicatie moeten veel keuzes gemaakt worden. Wij zetten de zaken op een rij.  
direct bestellen