Arjan Paans stapt van Metro over naar E52

Paans gaat internationalisering van het platform leiden

23-04-2018NieuwsmediaArjan Paans stapt van Metro over naar E52Arjan Paans, nu nog hoofdredacteur van Metro, gaat per 1 mei aan de slag bij E52. Voor het Eindhovense journalistieke platform zal hij – voorlopig op parttime basis – redactioneel en bedrijfsmatig de internationalisering leiden. De eerste stap daarbij is de bouw en exploitatie van een platform in München. E52 wil nog voor de zomer de details daarover, inclusief een nieuwe naam, bekend maken.

Paans is momenteel in dienst van Telegraaf Media Groep, waar hij als hoofdredacteur het afgelopen jaar de transformatie van het gratis dagblad Metro naar een crossmediaal merk begeleidde. Voorheen was hij onder meer hoofdredacteur bij de regionale kranten van dezelfde uitgeverij. Van 2003 tot 2008 werkte Paans als correspondent in Duitsland voor onder andere het AD, Elsevier en het Financieele Dagblad.

Paans: "Na jaren voor grote uitgeverijen te hebben gewerkt, lijkt het me interessant om me aan een ambitieuze journalistieke start up als E52 te verbinden. Bij E52 kan ik mijn ervaring die ik als correspondent en als leidinggevende heb opgedaan mooi combineren."

Het door Merien ten Houten en Bart Brouwers opgerichte E52 richt zich, in het Nederlands en Engels, op de wereld van innovatie. Met een website, nieuwsbrieven, events, boeken, kranten en een whatsapp-service wordt onafhankelijk bericht over mensen, organisaties en ontwikkelingen die inzicht bieden in de innovatieve veranderingen in de maatschappij. Vanwege de sterke nadruk op dit thema is E52 gestart in Eindhoven, maar het platform ontwikkelt zich momenteel ook naar andere gebieden. München wordt de eerste grote hub in het buitenland, met artikelen in het Duits en Engels. Het is de bedoeling om daar, bij gebleken succes, andere innovatieve regio’s aan toe te voegen.

Meer bij E52

Download artikel
Reageren


Producten
inct.easyread: Sociale media voor uitgevers
inct.easyread: Sociale media voor uitgevers
Prijs: € 7,99
Welke sociale media zijn er, wat is hun nut voor uitgevers en hoe werk je ermee? Sociale media zijn overal. Voor sommige mensen zijn ze zelfs de belangrijkste of enige toegangspoort naar het internet. Je kunt de sociale media op verschillende manieren...
direct bestellen


inct.easyread: Uitgeven in eigen beheer
inct.easyread: Uitgeven in eigen beheer
Prijs: € 4,99
Uitgevers kunnen zo maar een prachtboek over het hoofd zien. En een auteur die zelf uitgeeft houdt meer over. Selfpublishing is populair, maar succesvol uitgeven is niet eenvoudig. Om een (e-)boek uit te geven heb je inderdaad niet meer per se een...
direct bestellen