'De luxe dat de klant naar je toe komt is voorbij'

Aan het woord: Hubert van Belois

Auteur: David HuijzerPublieksmedia
voeg toe aan mijn kennisbank
'De luxe dat de klant naar je toe komt is voorbij'

Hubert van Belois is al 30 jaar boekverkoper en het hele boekenvak kent hem ook als zodanig. Het is dus niet verrassend dat de mededeling dat hij de overstap gaat maken naar de uitgeverij enig opzien baarde. Alle reden om naar Hillegersberg te fietsen en een kop koffie te drinken aan de tafel in boekhandel Maximus (nu het nog kan).

De eerste vraag die direct opkomt is ‘Waarom?’. “Ik zou absoluut nog 15 jaar een leuke baan hebben aan deze kant, maar de vraag die ik mezelf stelde was: ‘zie ik het mezelf nog doen na de afgelopen 10 jaar?’ Dit is best een intense en bijzondere plek voor mij persoonlijk. Het faillissement (in 2012 ging Van Belois met zijn ‘Plantage Benissimo’ failliet) heeft mij en mijn gezin vanzelfsprekend een zware periode opgeleverd en toen ik hier terugkwam was dat toch ook om te bewijzen dat de winkel bestaansrecht had en natuurlijk ook om mezelf als boekverkoper te bewijzen. Dat is denk ik wel gelukt”.


Deze informatie is exclusief voor leden

Onbeperkt toegang 

Je kunt alle artikelen van inct onbeperkt lezen en downloaden als pdf.
Aanmelden

Login

Je bent al lid en kunt alle artikelen van inct onbeperkt lezen en downloaden als pdf.
Login
Producten
inct.easyread: Sociale media voor uitgevers
inct.easyread: Sociale media voor uitgevers
Prijs: € 7,99
Welke sociale media zijn er, wat is hun nut voor uitgevers en hoe werk je ermee? Sociale media zijn overal. Voor sommige mensen zijn ze zelfs de belangrijkste of enige toegangspoort naar het internet. Je kunt de sociale media op verschillende manieren...
direct bestellen


inct.easyread: Hoe ontwikkel je een bladformule?
inct.easyread: Hoe ontwikkel je een bladformule?
Prijs: € 3,99
In een bladformule worden de basiskenmerken van een magazine beschreven. Wat wil een tijdschrift overbrengen en hoe gebeurt dat? Met die vaste formule proberen tijdschriften hun specifieke doelgroep aan te spreken. In deze inct.easyread wordt besproken...
direct bestellen


inct.easyread: Dossier e-books publiceren
inct.easyread: Dossier e-books publiceren
Prijs: € 7,99
Digitaal lezen wint nog steeds aan populariteit. Daarom is het logisch om een boek (ook) digitaal uit te geven. Bij het maken publiceren en verkopen van een digitale publicatie moeten veel keuzes gemaakt worden. Wij zetten de zaken op een rij.  
direct bestellen