Howard Komproe wint de Hebban Luisterboek Award 2018

Winnend luisterboek: Kleurenblind van Trevor Noah

16-05-2018PublieksmediaHoward Komproe wint de Hebban Luisterboek Award 2018Stand-up comedian en (stem)acteur Howard Komproe is de winnaar van de Hebban Luisterboek Award 2018.  Komproe ontving de prijs voor het voorlezen van Kleurenblind van Trevor Noah uit handen van Hebban-hoofdredacteur Sander Verheijen. De verkiezing werd voor de tweede keer georganiseerd door boekensite Hebban.nl ter gelegenheid van de Week van het Luisterboek.

De Hebban Luisterboek Award is een bekroning voor de voorlezer én schrijver van het beste luisterboek van het jaar. De award werd voor de tweede keer uitgereikt. Vorig jaar ging de prijs naar Hanna Verboom. 
 
De Zuid-Afrikaanse Trevor Noah werd geboren als zoon van een blanke vader en een zwarte Xhosa-moeder, die voor de buitenwereld moest doen alsof ze zijn nanny was. Zijn briljante, excentrieke moeder speelde een hoofdrol in zijn jeugd: ze was komisch en diepgelovig, en hielp Noah op zijn hobbelige weg naar wereldfaam. In het boek Kleurenblind blikt Noah terug op zijn bijzondere jeugd en legt hij in deze memoires uit hoe het zijn blik op de wereld heeft bepaald. Met een humoristische ondertoon neemt hij de lezer mee in zijn overtuigingen.

Trevor Noah is presentator van het populaire televisieprogramma The Daily Show, waarin hij Amerika dagelijks voorziet van zijn satirische kijk op het leven. In 2012 was hij de eerste Zuid-Afrikaanse comedian die mocht optreden in The Tonight Show, waarna hij populair werd bij het Amerikaanse publiek.
Howard Komproe is stand-up comedian en (stem)acteur. Sinds 2009 zet Komproe zich ook in als ambassadeur van Stichting B!NK, een stichting die zich bezighoudt met het leed van kinderen in niet-westerse landen. Daarnaast maakt hij samen met cabaretiers Jandino Asporaat, Murth Mossel en Roué Verveer deel uit van het Carribbean Combo. 

De voorlezer deelt de beroepspraktijk met de auteur van het boek waardoor het met zin voor humor is voorgelezen. Juryleden prijzen Komproe voor zijn ‘heerlijke voorleesstijl’ en aangename stemgeluid, als ook de manier waarop hij de verhalen van Noah (die variëren van een kind op jonge leeftijd tot jongvolwassene) voordraagt op passende wijze. Ook wordt er een prima uitspraak gehanteerd van de verschillende talen die in de tekst de revue passeren. 

Kleurenblind verscheen vorig jaar in vertaling van Annoesjka Oostindiër en Ineke van Bronswijk bij uitgeverij A.W. Bruna. Het luisterboek werd geproduceerd door Thinium Audioboekproducties. 

Download artikel
Reageren


Producten
inct.easyread: Uitgeven in eigen beheer
inct.easyread: Uitgeven in eigen beheer
Prijs: € 4,99
Uitgevers kunnen zo maar een prachtboek over het hoofd zien. En een auteur die zelf uitgeeft houdt meer over. Selfpublishing is populair, maar succesvol uitgeven is niet eenvoudig. Om een (e-)boek uit te geven heb je inderdaad niet meer per se een...
direct bestellen


inct.easyread: Dossier e-books publiceren
inct.easyread: Dossier e-books publiceren
Prijs: € 7,99
Digitaal lezen wint nog steeds aan populariteit. Daarom is het logisch om een boek (ook) digitaal uit te geven. Bij het maken publiceren en verkopen van een digitale publicatie moeten veel keuzes gemaakt worden. Wij zetten de zaken op een rij.  
direct bestellen


inct.easyread: Hoe ontwikkel je een bladformule?
inct.easyread: Hoe ontwikkel je een bladformule?
Prijs: € 3,99
In een bladformule worden de basiskenmerken van een magazine beschreven. Wat wil een tijdschrift overbrengen en hoe gebeurt dat? Met die vaste formule proberen tijdschriften hun specifieke doelgroep aan te spreken. In deze inct.easyread wordt besproken...
direct bestellen