Inzending voor LOF-Prijs 2019 van start

Prijs voor beste dienst voor professionals of wetenschappers

16-05-2018VakmediaInzending voor LOF-Prijs 2019 van startDe inzendingen voor de LOF Prijs 2019 kunnen ingestuurd gaan worden. Voordrachten kunnen tot 10 september a.. worden ingestuurd. De winnaar krijgt behalve de eervolle prijs ook een bedrag van € 10.000,-

De LOFonderscheiding voor Vakinformatie noemt zichzelf ‘de Oscar’ voor vakinformatieve en wetenschappelijke media. In 2019 wordt de onderscheiding toegekend aan producten of diensten die toekomstgerichte oplossingen bieden aan hun afnemers, commerciële partners of aan de eigen uitgeeforganisatie. Reed Business Information, de laatste winnaar: "Het winnen van de LOF-prijs is het hoogst haalbare in de wereld van vakinformatie. Het is een erkenning die ertoe doet, en dat niet alleen naar buiten toe."
 
Inzending
Voordrachten kunnen tot 10 september worden aangemeld via www.lofonderscheiding.nl.
Het Collegedebat vindt plaats op maandag 3 december 2018 en de genomineerden pitchen daar hun product of dienst. 
 
Uitreiking
De laureaat wordt bekendgemaakt op donderdagmiddag 31 januari 2019 in het Volkshotel in Amsterdam tijdens de feestelijke jaarbijeenkomst van Media voor Vak & Wetenschap. 
 
LOF College voor Vakinformatie
De onderscheiding wordt toegekend door het LOF College voor Vakinformatie. De leden zijn afkomstig uit bedrijfsleven, politiek, journalistiek, wetenschap, media en uitgeefsector. Het College wordt aangevoerd door voorzitter Annemarie Jorritsma:

"De Collegeleden beoordelen potentiële laureaten van de LOFonderscheiding voor Vakinformatie vanuit de premisse dat toekomstgerichte en effectieve informatievoorziening van wezenlijk belang is voor de vitaliteit van elk beroep, elke organisatie en elke professie. LOF-laureaten voegen aantoonbaar waarde toe aan de ontwikkeling van beroep, branche en professionals.
Het College kiest een laureaat via een debat waarin de Collegeleden wikken en wegen en elkaar overtuigen vanuit de eigen deskundigheid en autoriteit. Het Collegedebat levert zo een laureaat op die op basis van een brede afweging wordt gekozen door het College."
 
Het LOF College wordt voorgezeten door mevrouw Annemarie Jorritsma en bestaat uit:
  • Hoogleraar Kitty Koelemeijer, Nyenrode Business Universiteit; bestuurder en ondernemer
  • Hoogleraar Bart Brouwers, RU Groningen; media-ondernemer en -expert
  • Hoogleraar Valerie Frissen, Erasmus University Rotterdam, directeur SIDN fonds, toezichthouder
  • Michiel Bicker Caarten, mediaspecialist en auteur
  • Hoogleraar Jeroen van Erp, Delft University of Technology; partner/oprichter Fabrique
  • Sandra Kroon, bestuur en management consultant, mediaprofessional
  • Dries van Ingen, algemeen directeur Boom uitgevers Amsterdam (1996-2017); winnaar van de LOF prijs 2015
  • Geert Noorman namens Stichting LOF
De LOFonderscheiding voor Vakinformatie is een gezamenlijk initiatief van de Stichting Lucas-Ooms Fonds en Media voor Vak & Wetenschap (MVW)
 
 

Download artikel
Reageren


Producten
inct.easyread: Tijdschriftmarketing
inct.easyread: Tijdschriftmarketing
Prijs: € 4,99
Hoe bereik je de lezer met je tijdschrift? En hoe bind je hem of haar? Zijn er naast losse verkoop, abonnementen en advertenties nog meer inkomstenbronnen? Femke Leemeijer van Kantoor Fifty Four geeft antwoord op deze vragen, én meer.
direct bestellen


inct.easyread: Sociale media voor uitgevers
inct.easyread: Sociale media voor uitgevers
Prijs: € 7,99
Welke sociale media zijn er, wat is hun nut voor uitgevers en hoe werk je ermee? Sociale media zijn overal. Voor sommige mensen zijn ze zelfs de belangrijkste of enige toegangspoort naar het internet. Je kunt de sociale media op verschillende manieren...
direct bestellen


inct.easyread: Hoe ontwikkel je een bladformule?
inct.easyread: Hoe ontwikkel je een bladformule?
Prijs: € 3,99
In een bladformule worden de basiskenmerken van een magazine beschreven. Wat wil een tijdschrift overbrengen en hoe gebeurt dat? Met die vaste formule proberen tijdschriften hun specifieke doelgroep aan te spreken. In deze inct.easyread wordt besproken...
direct bestellen