Aandacht genereren voor de long tail

Zo kun je het leven van een boek verlengen

Publieksmedia
voeg toe aan mijn kennisbank
Aandacht genereren voor de long tail

Een boek is zijn actualiteit na een maand of drie wel kwijt. Sommige al eerder en slechts een enkele wordt een klassieker. Al snel begint het leven op de backlist. Hoe kun je gepensioneerde titels redden van de vergetelheid? Hier zijn zes manieren om boeken onder de aandacht te houden, ook als het nieuwtje er al een beetje af is.

De schappen van de boekhandel zijn beperkt er komen altijd nieuwe boeken uit, dus na een tijdje verdwijnen boeken van de plank. Uit het oog uit het hart. Het internet, waar boeken geen plaats innemen, heeft het leven van boeken aanzienlijk verlengd. De ‘long tail’ wordt dat genoemd. Zo lang ze op voorraad zijn, bijvoorbeeld als e-book, of via printing on demand nabesteld kunnen worden, zijn ze leverbaar. Maar daarmee zijn ze nog niet terug in het bewustzijn van de boekenkoper. Je kunt een aantal acties ondernemen om ze in beeld te houden.


Deze informatie is exclusief voor leden

Onbeperkt toegang 

Je kunt alle artikelen van inct onbeperkt lezen en downloaden als pdf.
Aanmelden

Login

Je bent al lid en kunt alle artikelen van inct onbeperkt lezen en downloaden als pdf.
Login
Producten
inct.easyread: Sociale media voor uitgevers
inct.easyread: Sociale media voor uitgevers
Prijs: € 7,99
Welke sociale media zijn er, wat is hun nut voor uitgevers en hoe werk je ermee? Sociale media zijn overal. Voor sommige mensen zijn ze zelfs de belangrijkste of enige toegangspoort naar het internet. Je kunt de sociale media op verschillende manieren...
direct bestellen


inct.easyread: Hoe ontwikkel je een bladformule?
inct.easyread: Hoe ontwikkel je een bladformule?
Prijs: € 3,99
In een bladformule worden de basiskenmerken van een magazine beschreven. Wat wil een tijdschrift overbrengen en hoe gebeurt dat? Met die vaste formule proberen tijdschriften hun specifieke doelgroep aan te spreken. In deze inct.easyread wordt besproken...
direct bestellen


inct.easyread: Tijdschriftmarketing
inct.easyread: Tijdschriftmarketing
Prijs: € 4,99
Hoe bereik je de lezer met je tijdschrift? En hoe bind je hem of haar? Zijn er naast losse verkoop, abonnementen en advertenties nog meer inkomstenbronnen? Femke Leemeijer van Kantoor Fifty Four geeft antwoord op deze vragen, én meer.
direct bestellen