Online Bibliotheek: 10 miljoenste e-book uitgeleend

Lezers inspireren elkaar

26-06-2018PublieksmediaOnline Bibliotheek: 10 miljoenste e-book uitgeleendDeze week bereikte de online Bibliotheek een bijzondere mijlpaal: de uitlening van het 10 miljoenste e-book. Daarbij inspireert de online Bibliotheek inmiddels steeds meer mensen om ook eens een ‘ander’ boek te kiezen.

De Bibliotheek begon in 2014 met het uitlenen van e-books. Naast het aantal uitleningen groeide ook de collectie. Bibliotheekleden kunnen in de online Bibliotheek intussen kiezen uit meer dan 20.000 e-books. Van thrillers tot chicklit, van literatuur tot kookboeken: bij de online Bibliotheek vinden lezers altijd en overal een boek dat bij hen past.

E-bookspanel inspireert
Behalve mensen stimuleren om te lezen, wil de online Bibliotheek lezers inspireren om eens een ander boek dan normaal te kiezen. Sinds kort helpt ons eigen e-bookspanel daarbij. Elke week tipt een panellid een persoonlijke favoriet of een verborgen parel uit de collectie. Zo ontdekken lezers boeken die ze anders misschien over het hoofd zouden zien.
De online Bibliotheek is onderdeel van de KB | Nationale bibliotheek.

Download artikel
Reageren


Producten
inct.easyread: Uitgeven in eigen beheer
inct.easyread: Uitgeven in eigen beheer
Prijs: € 4,99
Uitgevers kunnen zo maar een prachtboek over het hoofd zien. En een auteur die zelf uitgeeft houdt meer over. Selfpublishing is populair, maar succesvol uitgeven is niet eenvoudig. Om een (e-)boek uit te geven heb je inderdaad niet meer per se een...
direct bestellen


inct.easyread: Dossier e-books publiceren
inct.easyread: Dossier e-books publiceren
Prijs: € 7,99
Digitaal lezen wint nog steeds aan populariteit. Daarom is het logisch om een boek (ook) digitaal uit te geven. Bij het maken publiceren en verkopen van een digitale publicatie moeten veel keuzes gemaakt worden. Wij zetten de zaken op een rij.  
direct bestellen


inct.easyread: Hoe ontwikkel je een bladformule?
inct.easyread: Hoe ontwikkel je een bladformule?
Prijs: € 3,99
In een bladformule worden de basiskenmerken van een magazine beschreven. Wat wil een tijdschrift overbrengen en hoe gebeurt dat? Met die vaste formule proberen tijdschriften hun specifieke doelgroep aan te spreken. In deze inct.easyread wordt besproken...
direct bestellen