Tussenstand boekenverkoop: halverwege 2018

Ruime stijging t.o.v. 2017

06-07-2018PublieksmediaTussenstand boekenverkoop: halverwege 2018Hoewel de afgelopen week een daling liet zien ten opzichte van dezelfde week in 2017, is de omzet uit boekenverkoop in 2018 gestegen in vergelijking met de stand halverwege 2017.

De cumulatieve A-boekenomzet gemeten over week 01 t/m week 26 2018 bedraagt 221,7 miljoen euro*. Vergeleken met week 01 t/m week 26 2017 is dat een stijging van 3%. Voor enkel Nederlandstalige boeken is er sprake van een stijging van 2,2%.
Vorig jaar kon er halverwege een lichte stijging in vergelijking met 2016 worden gesignaleerd: Vergeleken met week 01 t/m week 26 2016 was er een stijging van 1,6%. Voor enkel Nederlandstalige boeken was er toen  sprake van een stijging van 0,5%. Uiteindelijk kwam 2017 uit op een stabilisering van de omzet, de tweede helft zorgde ervoor dat de kleine voorsprong op 2016 nagenoeg verdween.

De voorsprong is nu na week 26 beduidend groter, dus wie weet dat aan het eind van 2018 een mooie plus te zien zal zijn.

*) De omzetcijfers en mutaties zijn gebaseerd op geëxtrapoleerde verkoopgegevens uit de GfK-panelmarkt. Ze zijn representatief voor de gehele Nederlandse A-boekenmarkt. Bovenstaande cijfers worden door GfK verzameld in opdracht van Stichting Marktonderzoek Boekenvak.

Download artikel

1 Reactie op Tussenstand boekenverkoop: halverwege 2018

Dhr. R. Rooijakkers
op 17-08-2018 om 04:06

Mooie cijfers eindelijk voor de boekenbranche in totaal. Graag nog even een verdeling online en offline. Er zijn afspraken gemaakt met de boekenwinkels dat dat niet naar buiten gebracht mag worden. Het doet het ernstigste vermoeden. Het is duidelijk dat Bol.com alleen al 25 % in de plus zit, dus....


Reageren


Producten
inct.easyread: Uitgeven in eigen beheer
inct.easyread: Uitgeven in eigen beheer
Prijs: € 4,99
Uitgevers kunnen zo maar een prachtboek over het hoofd zien. En een auteur die zelf uitgeeft houdt meer over. Selfpublishing is populair, maar succesvol uitgeven is niet eenvoudig. Om een (e-)boek uit te geven heb je inderdaad niet meer per se een...
direct bestellen


inct.easyread: Dossier e-books publiceren
inct.easyread: Dossier e-books publiceren
Prijs: € 7,99
Digitaal lezen wint nog steeds aan populariteit. Daarom is het logisch om een boek (ook) digitaal uit te geven. Bij het maken publiceren en verkopen van een digitale publicatie moeten veel keuzes gemaakt worden. Wij zetten de zaken op een rij.  
direct bestellen


inct.easyread: Tijdschriftmarketing
inct.easyread: Tijdschriftmarketing
Prijs: € 4,99
Hoe bereik je de lezer met je tijdschrift? En hoe bind je hem of haar? Zijn er naast losse verkoop, abonnementen en advertenties nog meer inkomstenbronnen? Femke Leemeijer van Kantoor Fifty Four geeft antwoord op deze vragen, én meer.
direct bestellen