Longread: publicaties verrijken

Audiovisuele elementen toevoegen aan een tekst: doen of niet?

Auteur: Frank Veerkamp, tenzij anders vermeldEducatieve media | Nieuwsmedia | Publieksmedia | Vakmedia
voeg toe aan mijn kennisbank
Longread: publicaties verrijken

Met ‘verrijken’ van publicaties wordt bedoeld dat er digitale extra’s worden toegevoegd aan een tekst. Dat kunnen video’s zijn, audiobestanden, animaties en virtual en augmented reality. Omdat foto’s al zo lang worden gebruikt, worden die vaak niet als ‘verrijking’ gezien, terwijl ze dat wel zijn: een manier om door het inzetten van andere middelen dan tekst de impact van die tekst te verhogen.
 

De term ‘verrijken’ suggereert dat extra audiovisuele elementen toevoegen automatisch waarde voor de lezer toevoegen betekent, maar zo eenvoudig is het niet. Het is alleen zeker dat de kosten toenemen, niet dat de lezer daardoor bereid is om meer te betalen. Een verrijkt product moet écht een hogere waardebeleving bieden om een hogere prijs te rechtvaardigen. Onderzoek dus eerst voor welke toevoegingen de potentiële klant bereid is meer te betalen.


Deze informatie is exclusief voor leden

Onbeperkt toegang 

Je kunt alle artikelen van inct onbeperkt lezen en downloaden als pdf.
Aanmelden

Login

Je bent al lid en kunt alle artikelen van inct onbeperkt lezen en downloaden als pdf.
Login
Producten
inct.easyread: Sociale media voor uitgevers
inct.easyread: Sociale media voor uitgevers
Prijs: € 7,99
Welke sociale media zijn er, wat is hun nut voor uitgevers en hoe werk je ermee? Sociale media zijn overal. Voor sommige mensen zijn ze zelfs de belangrijkste of enige toegangspoort naar het internet. Je kunt de sociale media op verschillende manieren...
direct bestellen


inct.easyread: Hoe ontwikkel je een bladformule?
inct.easyread: Hoe ontwikkel je een bladformule?
Prijs: € 3,99
In een bladformule worden de basiskenmerken van een magazine beschreven. Wat wil een tijdschrift overbrengen en hoe gebeurt dat? Met die vaste formule proberen tijdschriften hun specifieke doelgroep aan te spreken. In deze inct.easyread wordt besproken...
direct bestellen


inct.easyread: Tijdschriftmarketing
inct.easyread: Tijdschriftmarketing
Prijs: € 4,99
Hoe bereik je de lezer met je tijdschrift? En hoe bind je hem of haar? Zijn er naast losse verkoop, abonnementen en advertenties nog meer inkomstenbronnen? Femke Leemeijer van Kantoor Fifty Four geeft antwoord op deze vragen, én meer.
direct bestellen