Roularta zet sterk in op digitalisering

Digital Hub & Innovation Lab

12-09-2018Roularta zet sterk in op digitalisering

De Vlaamse Roularta Media Group lanceert de Roularta Digital Hub:  deze nieuwe afdeling zal de digitalisering bij RMG versnellen. Met de digitale expertise zal de divisie ook de verschillende business units ondersteunen in hun digitale transformatie.

 
Roularta Digital hub bestaat uit drie units:
 
Data & New Business
Deze afdeling zorgt voor de analyse en verrijking van data, zowel voor de advertentiemarkt als de lezersmarkt. Voorts staat de afdeling in voor de realisatie van nieuwe inkomstenmodellen en het inzetten van nieuwe technologieën bij RMG. Mark Daemen (45) zal de unit leiden. Hij startte zijn loopbaan in de researchafdeling van Sanoma en werd nadien accountmanager en brand manager bij De Persgroep. De laatste twaalf jaar bekleedde hij verschillende functies bij Mediahuis, waaronder zijn meest recente: Director Digital & Product Development.
 
Web/app-ontwikkeling & digitale marketing
Deze unit staat in voor de web/app-ontwikkeling van digitale platformen en legt daarbij de focus op de gebruikerservaring. Daarnaast beheert de unit het verkeer naar alle RMG-platformen en biedt het doorgedreven expertise op het vlak van SEO, SEA, social media en affiliate marketing. De afdeling wordt geleid door William De Nolf (41), die tot op vandaag directeur Nieuwe media van RMG was.
 
E-commerce
Deze afdeling is verantwoordelijk voor de exploitatie van het e-commerceplatform Storesquare maar ook voor de ontwikkeling en ondersteuning van e-commerce activiteiten verbonden aan de mediamerken van RMG (Weekend, Libelle/Femmes d’Aujourd’hui, Flair, Feeling/Gaël, She Deals,…). Frederik Wybo (42) zal deze unit leiden. De voorbije zeven jaar was Frederik als IT en e-commerce manager actief bij Schoenen Torfs.
 
In het verlengde van dit elan richt RMG ook een Innovation Lab op. Dat zal de nieuwe technologieën, tools, softwares en start-ups onderzoeken en hun meerwaarde voor RMG evalueren. Het Innovation Lab zal hiervoor ook partnerships met universiteiten en hogescholen afsluiten. Het moet innovatie in een vroeg stadium mogelijk maken en de operationele efficientie bij RMG verhogen. Het Innovation Lab zal voltijds geleid worden door Erwin Danis (56), al meer dan 30 jaar actief bij Roularta, voornamelijk als directeur Premedia.
 
Naar aanleiding van deze veranderingen voert RMG ook een wijziging op groepsniveau door. De productie – premedia en printing – komt onder eenzelfde leiding. Premedia wordt opnieuw ondergebracht onder de drukkerij, onder leiding van William Metsu.
 Met deze nieuwe organisatie zal RMG de digitale groei van alle activiteiten versneld realiseren en alert inspelen op innovatieve toepassingen.

 

Download artikel
Reageren


Producten
inct.easyread: Sociale media voor uitgevers
inct.easyread: Sociale media voor uitgevers
Prijs: € 7,99
Welke sociale media zijn er, wat is hun nut voor uitgevers en hoe werk je ermee? Sociale media zijn overal. Voor sommige mensen zijn ze zelfs de belangrijkste of enige toegangspoort naar het internet. Je kunt de sociale media op verschillende manieren...
direct bestellen


inct.easyread: Uitgeven in eigen beheer
inct.easyread: Uitgeven in eigen beheer
Prijs: € 4,99
Uitgevers kunnen zo maar een prachtboek over het hoofd zien. En een auteur die zelf uitgeeft houdt meer over. Selfpublishing is populair, maar succesvol uitgeven is niet eenvoudig. Om een (e-)boek uit te geven heb je inderdaad niet meer per se een...
direct bestellen


inct.easyread: Hoe ontwikkel je een bladformule?
inct.easyread: Hoe ontwikkel je een bladformule?
Prijs: € 3,99
In een bladformule worden de basiskenmerken van een magazine beschreven. Wat wil een tijdschrift overbrengen en hoe gebeurt dat? Met die vaste formule proberen tijdschriften hun specifieke doelgroep aan te spreken. In deze inct.easyread wordt besproken...
direct bestellen