Subsidies in kader Digitale Literatuur

Vijf vernieuwende projecten

26-09-2018Subsidies in kader Digitale Literatuur

In de tweede ronde van 2018 zijn negen aanvragen ontvangen in het kader van de regeling Digitale literatuur, waarvan vijf zijn gehonoreerd. In totaal werd € 91.400 euro toegekend. Aan de volgende aanvragers is een subsidie verleend:

 

  • Stichting 1877 voor Antarctica, een toekomstverbeelding van de kolonisatie van Antarctica die als non-lineair feuilleton te volgen is op een interactieve website. Gemaakt door diverse auteurs in nauwe samenwerking met opdrachtgever De Groene Amsterdammer.
  • Stichting Apvis voor Nee mijn verhaal ja. In een virtual-realityverhaal – beurtelings, overlappend en aanvullend verteld – houden een man en een vrouw ieder vast aan hun eigen perspectief. Je volgt het verhaal door te kijken, te lezen of te luisteren. Het missen van stukjes verhaal vanwege deze interactie maakt deel uit van de ervaring. Met o.a. auteur Micha Hamel. Platform: HTC Vive.
  • Stichting Interactive Culture voor dicht op Nederland (werktitel): een app die via geolocatie gedichten van Nederlandse schrijvers en dichters aan je voordraagt die betrekking hebben op de plek waar je je op dat moment bevindt. Ook kun je via gedichten een bepaalde route lopen of zelf suggesties doen voor nieuwe gedichten. Diverse auteurs.
  • Stichting S.O.S. voor Scripts Off Screen: manuscripten van niet-verfilmde scenario’s worden voorgedragen in het theater. De scripts kenmerken zich door hun narratieve en literaire kwaliteiten. De voordrachten en nagesprekken verschijnen naderhand als podcast. Diverse auteurs.
  • Omroepvereniging VPRO voor Boek je trip. Een online leesclub, app, podcast en tv-programma, ontworpen vanuit het idee dat lezen een emotionele reis is. Aan de hand van een reisgids – een bekende schrijver, zanger of kunstenaar – lees je gezamenlijk een boek, waarbij lezers hun ‘emotionele trip’ kunnen bewaren of delen met hun reisgenoten. Diverse auteurs.

Nieuwe aanvragen voor digitale literatuur dienen uiterlijk op maandag 22 oktober 2018 te zijn ontvangen door het Letterenfonds.
Aanvraagformulier en meer informatie over de regeling Digitale literatuur: Digitale literaire projecten

Download artikel
Reageren


Producten
inct.easyread: Uitgeven in eigen beheer
inct.easyread: Uitgeven in eigen beheer
Prijs: € 4,99
Uitgevers kunnen zo maar een prachtboek over het hoofd zien. En een auteur die zelf uitgeeft houdt meer over. Selfpublishing is populair, maar succesvol uitgeven is niet eenvoudig. Om een (e-)boek uit te geven heb je inderdaad niet meer per se een...
direct bestellen


inct.easyread: Dossier e-books publiceren
inct.easyread: Dossier e-books publiceren
Prijs: € 7,99
Digitaal lezen wint nog steeds aan populariteit. Daarom is het logisch om een boek (ook) digitaal uit te geven. Bij het maken publiceren en verkopen van een digitale publicatie moeten veel keuzes gemaakt worden. Wij zetten de zaken op een rij.  
direct bestellen


inct.easyread: Hoe ontwikkel je een bladformule?
inct.easyread: Hoe ontwikkel je een bladformule?
Prijs: € 3,99
In een bladformule worden de basiskenmerken van een magazine beschreven. Wat wil een tijdschrift overbrengen en hoe gebeurt dat? Met die vaste formule proberen tijdschriften hun specifieke doelgroep aan te spreken. In deze inct.easyread wordt besproken...
direct bestellen