Copyright op digitale publicaties

De rechten en plichten van maker en gebruiker

Auteur: Patricia GroeninkEducatieve media | Nieuwsmedia | Publieksmedia | Vakmedia
voeg toe aan mijn kennisbank
Copyright op digitale publicaties

Tegenwoordig is bijna elk geschreven document digitaal beschikbaar en vaak via internet nog eens direct beschikbaar in allerlei soorten en maten. Dat deze werken eenvoudig toegankelijk zijn, betekent niet dat het auteursrecht niet geldt. Wat kan een uitgeverij doen om haar rechten en die van de auteur te beschermen?
 
Het auteursrecht geldt onverkort voor digitale uitgaven. Toch moeten auteurs en uitgevers extra aandacht investeren en maatregelen nemen om ervoor te zorgen dat lezers zorgvuldig met deze teksten omgaan. Hoe krijg je als auteur en uitgever grip op de omvangrijke en ondoorzichtige digitale wereld van internet en mailverkeer?
 


Deze informatie is exclusief voor leden

Onbeperkt toegang 

Je kunt alle artikelen van inct onbeperkt lezen en downloaden als pdf.
Aanmelden

Login

Je bent al lid en kunt alle artikelen van inct onbeperkt lezen en downloaden als pdf.
Login
Producten
inct.easyread: Sociale media voor uitgevers
inct.easyread: Sociale media voor uitgevers
Prijs: € 7,99
Welke sociale media zijn er, wat is hun nut voor uitgevers en hoe werk je ermee? Sociale media zijn overal. Voor sommige mensen zijn ze zelfs de belangrijkste of enige toegangspoort naar het internet. Je kunt de sociale media op verschillende manieren...
direct bestellen


inct.easyread: Hoe ontwikkel je een bladformule?
inct.easyread: Hoe ontwikkel je een bladformule?
Prijs: € 3,99
In een bladformule worden de basiskenmerken van een magazine beschreven. Wat wil een tijdschrift overbrengen en hoe gebeurt dat? Met die vaste formule proberen tijdschriften hun specifieke doelgroep aan te spreken. In deze inct.easyread wordt besproken...
direct bestellen


inct.easyread: Tijdschriftmarketing
inct.easyread: Tijdschriftmarketing
Prijs: € 4,99
Hoe bereik je de lezer met je tijdschrift? En hoe bind je hem of haar? Zijn er naast losse verkoop, abonnementen en advertenties nog meer inkomstenbronnen? Femke Leemeijer van Kantoor Fifty Four geeft antwoord op deze vragen, én meer.
direct bestellen