CB praat vak op Buchmesse bij over ontwikkelingen

Fysieke boek, digitaal lezen en printing on demand

12-10-2018PublieksmediaCB praat vak op Buchmesse bij over ontwikkelingen

Op 10 oktober presenteerden CB en Printforce op de Buchmesse over ontwikkelingen op het gebied van digitaal, het fysieke boek en print.


Ontwikkelingen rond het fysieke boek
Bert-Jan Hartog van CB stond onder meer stil bij de marktontwikkelingen van het fysieke boek in Nederland. Het toonde onder meer de laatste cijfers over print on demand, pricing, afzet en assortiment. Ook gaf hij inzicht in de orders per weekdag.
Bert-Jan vertelde daarnaast over de ontwikkeling in CB’s dienstverlening met en voor de boekensector: van cosignatie tot short print run en retourprocessen tot zaterdagleveringen. Ook gaf hij inzicht in levertijden: steeds meer boekhandels worden voor 12:00 uur geleverd.
Bekijk hier de volledige presentatie van Bert-Jan Hartog.

Digitale ontwikkelingen
Susan Breeuwsma van CB vertelde onder meer over e-booktrends. Zo is zichtbaar dat ongeveer 7,4% van de verkochte boeken nu een e-book is, dat is een lichte stijging. Daarnaast ging zij in op de Europese e-bookbarometer die CB samen met het Oostenrijkse Wischenbart creëerde.
Concrete ontwikkelingen in CB’s dienstverlening zijn onder andere de instore check voor e-books: uitgevers kunnen nu realtime controleren of hun titels daadwerkelijk in webwinkels verkrijgbaar zijn. Ook vertelde Susan over een nieuwe manier van afreken van isbn’s vanaf 1 januari 2019 om zo aan de internationale standaarden te voldoen. Tot slot ging Susan in op Thema-codering en hun CB dat faciliteert.
Download hier de volledige presentatie van Susan Breeuwsma.

Print on demand
In zijn presentatie ging Hubert de Koning van Printforce dieper in op de laatste technologische ontwikkelingen op het gebied van print. Onder meer de kwaliteit van print- en bindwijzen en short print runs. Ook vertelde hij over de unieke combinatie met CB waardoor de snelste levertijden zijn gegarandeerd. De verdergaande samenwerking tussen beide bedrijven maakt het ook steeds makkelijker printopdrachten te verstrekken via CB Online.
Bekijk hier de volledige presentatie van Hubert de Koning.


Download artikel
Reageren


Producten
inct.easyread: Uitgeven in eigen beheer
inct.easyread: Uitgeven in eigen beheer
Prijs: € 4,99
Uitgevers kunnen zo maar een prachtboek over het hoofd zien. En een auteur die zelf uitgeeft houdt meer over. Selfpublishing is populair, maar succesvol uitgeven is niet eenvoudig. Om een (e-)boek uit te geven heb je inderdaad niet meer per se een...
direct bestellen


inct.easyread: Dossier e-books publiceren
inct.easyread: Dossier e-books publiceren
Prijs: € 7,99
Digitaal lezen wint nog steeds aan populariteit. Daarom is het logisch om een boek (ook) digitaal uit te geven. Bij het maken publiceren en verkopen van een digitale publicatie moeten veel keuzes gemaakt worden. Wij zetten de zaken op een rij.  
direct bestellen