Vormgevingssoftware Adobe Creative Cloud krijgt update

Spraak, animatie, 3D en samenwerking verbeterd

16-10-2018Vormgevingssoftware Adobe Creative Cloud krijgt updateAdobe brengt belangrijke updates aan in de online werkomgeving Creative Cloud. Die omvat applicaties zoals InDesign, Photoshop, Lightroom, Illustrator, Premiere Pro en Adobe XD. Er worden nieuwe functies voor het maken van dynamische online content toegevoegd en samenwerking tussen de verschillende programma’s (en de specialisten die ermee werken) wordt versoepeld.
 
Adobe introduceert bovendien Adobe Premiere Rush CC, de eerste all-in-one, gebruiksvriendelijke videobewerkingsapp voor social media creators, waarmee het maken en delen van video's op platformen als YouTube en Instagram wordt vereenvoudigd.
 
Adobe introduceert ook updates voor zijn desktopapplicaties, waaronder een nieuwe Content-Aware Fill-functie in Photoshop CC; prestatie- en workflowverbeteringen in Lightroom CC en Lightroom Classic; de mogelijkheid om te ontwerpen met fotorealistische, vrije-vorm-gradiënten in Illustrator CC; een krachtige Content-Aware Fit in InDesign CC; de mogelijkheid om direct unieke, gestileerde poppen te creëren en te animeren met behulp van een webcam en referentie-illustraties met het nieuwe Characterizer van Character Animator; een nieuwe rendering-engine voor verbeterde renderpreview-prestaties in Dimension CC; en nieuwe Sensei-zoekfuncties en exclusieve content in Adobe Stock, inclusief een nieuwe bibliotheek met clips van GoPro. Daarnaast kondigt Adobe aan dat er meer aandacht wordt besteed aan de behoeften van de video-animatie-industrie met nieuwe workflows en integraties tussen apps, zoals van Animate naar After Effects, van Animate naar Character Animator en van Adobe XD naar After Effects.
 
In Adobe XD, de oplossing voor het ontwerpen van websites en mobiele apps wordt de onlangs verworven Sayspring-technologie toegevoegd die ontwerpers helpt prototypes te maken van ervaringen en apps voor spraakgestuurde apparaten zoals Amazon Echo. Nieuwe mogelijkheden zijn onder meer voice triggers en het afspelen van spraak
 
Aanvullende workflow verbeteringen zijn onder andere een contextgevoelig deelvenster Eigenschappen in InDesign CC om opties weer te geven op basis van het geselecteerde object, uitgebreide undo- en auto-resizing-functionaliteit in Photoshop CC, een aanpasbare werkbalk in Illustrator CC en een moderne gebruikersinterface in Bridge CC met ondersteuning voor bulk-uploads van bibliotheken. Creative Cloud-leden krijgen daarnaast de gloednieuwe app Adobe Acrobat DC die een volledig nieuwe manier biedt om werk te delen en te laten reviewen en goedkeuren zonder e-mailbijlagen te versturen of versiecontrole te beheren.
 
 

Download artikel
Reageren


Producten
inct.easyread: Sociale media voor uitgevers
inct.easyread: Sociale media voor uitgevers
Prijs: € 7,99
Welke sociale media zijn er, wat is hun nut voor uitgevers en hoe werk je ermee? Sociale media zijn overal. Voor sommige mensen zijn ze zelfs de belangrijkste of enige toegangspoort naar het internet. Je kunt de sociale media op verschillende manieren...
direct bestellen


inct.easyread: Hoe ontwikkel je een bladformule?
inct.easyread: Hoe ontwikkel je een bladformule?
Prijs: € 3,99
In een bladformule worden de basiskenmerken van een magazine beschreven. Wat wil een tijdschrift overbrengen en hoe gebeurt dat? Met die vaste formule proberen tijdschriften hun specifieke doelgroep aan te spreken. In deze inct.easyread wordt besproken...
direct bestellen


inct.easyread: Tijdschriftmarketing
inct.easyread: Tijdschriftmarketing
Prijs: € 4,99
Hoe bereik je de lezer met je tijdschrift? En hoe bind je hem of haar? Zijn er naast losse verkoop, abonnementen en advertenties nog meer inkomstenbronnen? Femke Leemeijer van Kantoor Fifty Four geeft antwoord op deze vragen, én meer.
direct bestellen