Erwin Koning wordt uitgever/editorial manager bij HarperCollins Holland

Lange ervaring in boekenvak

18-10-2018PublieksmediaErwin Koning wordt uitgever/editorial manager bij HarperCollins HollandErwin Koning gaat per 1 december het team van HarperCollins Holland  versterken als Uitgever / Editorial Manager. In deze functie wordt Erwin verantwoordelijk voor het volledige boekenuitgeefprogramma van HarperCollins Holland. Erwin volgt Martine Koelemeijer op, die sinds mei 2018 met veel succes de functie ad interim vervulde.

Erwin Koning kan bogen op een lange en brede ervaring in het boekenvak. Na zijn studie Moderne Nederlandse Letterkunde aan de Universiteit van Amsterdam was hij werkzaam als redacteur, acquirerend redacteur en uitgever bij onder meer Meulenhoff Boekerij en A.W. Bruna. Tijdens zijn carrière van bijna 20 jaar heeft hij met veel succes een grote variëteit aan titels uitgegeven, waaronder de recente bestsellers van Marie Kondo, Brené Brown, Ndaba Mandela en Peter Wohlleben.

Jan-Joris Keijzer, algemeen directeur: "In de afgelopen jaren is onze uitgeverij heel hard gegroeid dankzij internationale bestsellerauteurs als Karin Slaughter, maar ook dankzij het werk van Nederlandse auteurs als Jeroen Windmeijer, Judith Visser en Sander Verheijen. Erwins ervaring maakt een verdere groei van dit soort successen mogelijk. Hij combineert een fijne neus voor trends met gedegen kennis over wat er nodig is om de juiste titels te acquireren en groot te maken, en doet dat met veel enthousiasme. Wij denken met de komst van Erwin een belangrijke stap te kunnen zetten in het realiseren van onze ambitieuze groeidoelstellingen; ik ben dan ook heel blij dat hij het team komt versterken."

Erwin Koning: "HarperCollins heeft in een korte tijd een unieke plek verworven in het Nederlandse uitgeeflandschap. Ze combineren lokale expertise met internationale slagkracht, wat een interessante en kansrijke mix oplevert. Ik hoop met mijn kennis en ervaring een verdere push te kunnen geven aan het bedrijf, en ik zie veel groeipotentieel voor het fonds, het team en de uitgeverij. Ik kijk ernaar uit om te beginnen."


Download artikel
Reageren


Producten
inct.easyread: Uitgeven in eigen beheer
inct.easyread: Uitgeven in eigen beheer
Prijs: € 4,99
Uitgevers kunnen zo maar een prachtboek over het hoofd zien. En een auteur die zelf uitgeeft houdt meer over. Selfpublishing is populair, maar succesvol uitgeven is niet eenvoudig. Om een (e-)boek uit te geven heb je inderdaad niet meer per se een...
direct bestellen


inct.easyread: Dossier e-books publiceren
inct.easyread: Dossier e-books publiceren
Prijs: € 7,99
Digitaal lezen wint nog steeds aan populariteit. Daarom is het logisch om een boek (ook) digitaal uit te geven. Bij het maken publiceren en verkopen van een digitale publicatie moeten veel keuzes gemaakt worden. Wij zetten de zaken op een rij.  
direct bestellen