Aanbesteding schoolboeken voor de rechter

School zou uitgevers bevoordelen ten koste van distributeurs

06-11-2018Educatieve mediaAanbesteding schoolboeken voor de rechterGisteren diende een kort geding voor de rechtbank in Den Haag tussen de twee grootste schoolboekenleveranciers Iddink en The Learning Network (voorheen Van Dijk Educatie) en scholenkoepel Carmelcollege uit Hengelo. De school wil het lesmateriaal van ruim 38.000 leerlingen op een nieuwe manier aanbesteden: niet al het materiaal in één pakket, maar in kleinere partijen. Veranderingen in de manier van lesgeven, zoals toegenomen digitalisering en maatwerk, zijn de achterliggende redenen.
 
Door deze nieuwe manier van aanbesteden kan Carmelcollege rechtstreeks zakendoen met de educatieve uitgeverijen. Volgens de school ontstaat daardoor meer concurrentie en innovatie. De leveranciers voelen zich gepasseerd en vinden dat de aanbesteding naar de uitgevers is toegeschreven.
 
De rechter doet over drie weken uitspraak. Tot die tijd ligt de aanbesteding stil.
 
Meer bij FD
 

Download artikel
Reageren


Producten
inct.easyread: Sociale media voor uitgevers
inct.easyread: Sociale media voor uitgevers
Prijs: € 7,99
Welke sociale media zijn er, wat is hun nut voor uitgevers en hoe werk je ermee? Sociale media zijn overal. Voor sommige mensen zijn ze zelfs de belangrijkste of enige toegangspoort naar het internet. Je kunt de sociale media op verschillende manieren...
direct bestellen


inct.easyread: Hoe ontwikkel je een bladformule?
inct.easyread: Hoe ontwikkel je een bladformule?
Prijs: € 3,99
In een bladformule worden de basiskenmerken van een magazine beschreven. Wat wil een tijdschrift overbrengen en hoe gebeurt dat? Met die vaste formule proberen tijdschriften hun specifieke doelgroep aan te spreken. In deze inct.easyread wordt besproken...
direct bestellen


inct.easyread: Tijdschriftmarketing
inct.easyread: Tijdschriftmarketing
Prijs: € 4,99
Hoe bereik je de lezer met je tijdschrift? En hoe bind je hem of haar? Zijn er naast losse verkoop, abonnementen en advertenties nog meer inkomstenbronnen? Femke Leemeijer van Kantoor Fifty Four geeft antwoord op deze vragen, én meer.
direct bestellen