Penguin Random House experimenteert met Augmented Reality

Beatrix Potter boeken komen tot leven

08-11-2018Penguin Random House experimenteert met Augmented Reality

Penguin Random House gaat, voor het engelse taalgebied, in zee met het Israelische bedrijf Inception om augmented reality toe te voegen aan een aantal titels. De eerste zes boeken waar de technologie aan toegevoegd is, zijn boeken van Beatrix Potter.


Inception heeft daarvoor een speciale app ontwikkeld, Bookful. Met de app en de camera van een iPad of iPhone kan de gebruiker 3D animaties bekijken waarbij de figuren tot leven lijken te komen. Het effect is tevergelijken met Pokemon GO. Behalve de zes titels uit de Beatrix Potter reeks zijn onder meer ook een Kinder Encyclopedie en een boek over dinosauriërs in de app opgenomen.

De app is gratis maar gebruikers kunnen in de app de boeken kopen. Bijzonder is dus dat het fysieke boek niet gekocht hoeft te worden, maar dat het boek via de app in de bijzondere vorm te kopen is. De lezer kan zelf de tekst lezen of de tekst laten voorlezen. Het gedeelte 'read' in de app is dus een digitale versie van het boek met illustraties die met AR tot leven komen. De 'play-mode' geeft lezers de mogelijkheid om te interacteren met de figuren uit het boek, waarbij ook een soort beloning systeem mogelijk is, dat vooruit lijkt te lopen op een soort loyalty-programma in de nabije toekomst.

In de video hieronder wordt het concept uitgelegd
 


 

Download artikel
Reageren


Producten
inct.easyread: Uitgeven in eigen beheer
inct.easyread: Uitgeven in eigen beheer
Prijs: € 4,99
Uitgevers kunnen zo maar een prachtboek over het hoofd zien. En een auteur die zelf uitgeeft houdt meer over. Selfpublishing is populair, maar succesvol uitgeven is niet eenvoudig. Om een (e-)boek uit te geven heb je inderdaad niet meer per se een...
direct bestellen


inct.easyread: Dossier e-books publiceren
inct.easyread: Dossier e-books publiceren
Prijs: € 7,99
Digitaal lezen wint nog steeds aan populariteit. Daarom is het logisch om een boek (ook) digitaal uit te geven. Bij het maken publiceren en verkopen van een digitale publicatie moeten veel keuzes gemaakt worden. Wij zetten de zaken op een rij.  
direct bestellen


inct.easyread: Hoe ontwikkel je een bladformule?
inct.easyread: Hoe ontwikkel je een bladformule?
Prijs: € 3,99
In een bladformule worden de basiskenmerken van een magazine beschreven. Wat wil een tijdschrift overbrengen en hoe gebeurt dat? Met die vaste formule proberen tijdschriften hun specifieke doelgroep aan te spreken. In deze inct.easyread wordt besproken...
direct bestellen