ANP Zakelijk analyseert nieuws met AI

Met technologie van Media Distillery

11-12-2018NieuwsmediaANP Zakelijk analyseert nieuws met AI

Het Algemeen Nederlands Persbureau (ANP) heeft de video en audio analyse technologie van Media Distillery in de arm genomen om mediamonitoring te vereenvoudigen en te optimaliseren. De artificial intelligence technologie van het Amsterdamse softwarebedrijf platform is integraal onderdeel geworden van de dienstverlening van ANP Zakelijk.

Media Distillery analyseert op dagelijkse basis meer dan 15.000 uren aan video en audio, waaronder meer dan 60 Nederlandse radio- en televisiezenders, youtube-kanalen en andere relevante online videoplatformen. Op basis van artificial intelligence worden deze media geanalyseerd op basis van spraak-, logo-, gezichts- en tekstherkenning. De resultaten van deze analyse zijn erg waardevol voor communicatieafdelingen, woordvoerders en voor de journalisten van het ANP.


De techniek van Media Distillery is volledig geïntegreerd in ANP 360+, de mediamonitoring tool ANP Zakelijk. Met ANP 360+ krijg je een compleet overzicht van berichtgeving rondom je organisatie, merk en branche in RTV, print, online, social media, inclusief het aanbod van ANP-redacties.

ANP Zakelijk publiceerde onlangs een whitepaper ‘De rol van artificial intelligence binnen het communicatievak en mediamonitoring’, waarin het belang van kunstmatige intelligentie voor bijvoorbeeld het efficiënt monitoren, analyseren en verwerken van grote hoeveelheden data werd onderschreven.

Edwin de Groot, Commercieel Manager van ANP Zakelijk, legt de keuze voor Media Distillery toe: “Het medialandschap verandert in snel tempo; de hoeveelheid beschikbare video en audio content is enorm toegenomen. Bij ANP Zakelijk was de behoefte aan een nieuwe strategie om met deze grote hoeveelheden data om te gaan. De software van Media Distillery is schaalbaar, ongekend snel en accuraat en past daarom perfect binnen ons productaanbod”.

Roland Sars, CEO van Media Distillery is verheugd met de samenwerking: “ANP is een begrip in Nederland en ik ben trots dat wij met ons product een bijdrage kunnen leveren aan de optimale dienstverlening die ANP Zakelijk nastreeft”.

Download artikel
Reageren


Producten
inct.easyread: Sociale media voor uitgevers
inct.easyread: Sociale media voor uitgevers
Prijs: € 7,99
Welke sociale media zijn er, wat is hun nut voor uitgevers en hoe werk je ermee? Sociale media zijn overal. Voor sommige mensen zijn ze zelfs de belangrijkste of enige toegangspoort naar het internet. Je kunt de sociale media op verschillende manieren...
direct bestellen


inct.easyread: Hoe ontwikkel je een bladformule?
inct.easyread: Hoe ontwikkel je een bladformule?
Prijs: € 3,99
In een bladformule worden de basiskenmerken van een magazine beschreven. Wat wil een tijdschrift overbrengen en hoe gebeurt dat? Met die vaste formule proberen tijdschriften hun specifieke doelgroep aan te spreken. In deze inct.easyread wordt besproken...
direct bestellen


inct.easyread: Tijdschriftmarketing
inct.easyread: Tijdschriftmarketing
Prijs: € 4,99
Hoe bereik je de lezer met je tijdschrift? En hoe bind je hem of haar? Zijn er naast losse verkoop, abonnementen en advertenties nog meer inkomstenbronnen? Femke Leemeijer van Kantoor Fifty Four geeft antwoord op deze vragen, én meer.
direct bestellen